Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Discord: Νέος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει την αξία του στα 7 δισ. δολάρια

Κοντά στην ολοκλήρωση ενός νέου κύκλου χρηματοδότησης, ο οποίος θα ανεβάσει την αξία της στα 7 δισ. δολάρια είναι η γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας Discord.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Crunchbase, η Discord έχει «σηκώσει» σχεδόν 380 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις από μια ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Greylock, Index Ventures, Spark Capital, Tencent και Benchmark.

«Πιστεύω πως η υπηρεσία της Discord είναι το μέλλον για τις διαδικτυακές πλατφόρμες καθώς έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο επικοινωνίας. Αντί να κατακλύζει το χρήστη με περιεχόμενο όπως το Facebook, το Discord παρέχει μια ξεχωριστή εμπειρία συζήτησης και συνδιαλλαγής, την οποία στηρίζουν οι επενδυτές», δήλωσε ο Danny Rimer επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας που ηγείτο του νέου γύρου χρηματοδότησης.

Η νέα χρηματοδότηση της Discord έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την επένδυση 100 εκατ. δολαρίων που ανέβασε την αξία της στα 3,5 διs. δολάρια. Παράλληλα, η έλευση της πανδημίας και η αυξανόμενη ανάγκη για ψηφιακά μέσα επικοινωνίας οδήγησαν την Discord σε αλματώδη ανάπτυξη.

Οι μηνιαίοι χρήστες της υπηρεσίας σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 120 εκατομμύρια ενώ τα download του Discord ξεπερνούν τις 800.000 ανά ημέρα. Όπως αναφέρει ο αναλυτής John Koetsier στο Forbes, «το 2019 πριν την έλευση της πανδημίας, περισσότεροι από 250 εκατομμύρια χρήστες επέλεξαν το Discord για την διαδικτυακή τους επικοινωνία, στέλνοντας 250 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα»

Τον τελευταίο χρόνο η Discord είδε την υπηρεσία της να επεκτείνεται πέρα από τον χώρο του gaming για τον οποίο αρχικά σχεδιάστηκε. Όπως δήλωσαν οι συνιδρυτές της Discord σε ανάρτηση με αφορμή τον πρόσφατο κύκλο χρηματοδότησης, «η υπηρεσία σχεδιάστηκε ως ένα μέρος για επικοινωνία, όπου οι χρήστες θα μπορούν να περνούν ποιοτικό χρόνο συζητώντας για τα νέα τους ή τις τελευταίες ειδήσεις, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις