Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

F3: Χρηματοδότηση 3,2 εκατ. ευρώ για το social media app της Generation Z

Η startup F3 από τη Λετονία, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε με κύριο αποδέκτη την “Generation Z”.

Οι δημιουργοί της, Άλεξ Χόφμαν (πρώην πρόεδρος του musical.ly), Μαράτ Κίτσικοφ και άλλοι, ήταν οι ιδρυτές της πλατφόρμας Ask.fm που βασίζεται σε ερωτήσεις και απαντήσεις με περισσότερους από 150 εκατ. χρήστες.

Από το 2018, όταν και κυκλοφόρησε πρώτη φορά, η F3 έχει προσελκύσει περισσότερους από 25 εκατομμύρια χρήστες με δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη να συμμετέχουν καθημερινά στην κοινότητα.

Το χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που παρέχει στους χρήστες να επικοινωνούν «ανοιχτά» ανταλλάσσοντας φωτογραφίες, βίντεο αλλά και θέτοντας ερωτήματα πάσης φύσεως. Το περιεχόμενο της χαρακτηρίζεται ως προσωπικό και άμεσο, καθώς οι χρήστες, καλούνται να δημοσιεύσουν απαντήσεις σχετικές με τις ερωτήσεις, τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που έχουν αναρτήσει άλλοι χρήστες.

Οι δημιουργοί της πλατφόρμας προκειμένου να κάνουν πιο «ειλικρινή» την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών έχουν επιτρέψει να διατηρείται η ανωνυμία χωρίς ωστόσο να υπονομεύεται το περιεχόμενο της πλατφόρμας καθώς εφαρμόζονται αυστηρά εργαλεία και πολιτικές όπως, εποπτεία περιεχομένου, ανίχνευση φωτογραφιών και βίντεο, φίλτρα βωμολοχίας, ρυθμίσεις και στοιχεία ελέγχου ανωνυμίας, μηχανισμοί αναφοράς και αποκλεισμού προκειμένου να προστατεύσουν τους χρήστες αλλά και την ποιότητα της πλατφόρμας.

«Βλέπουμε ότι οι χρήστες μας δημιουργούν μοναδικούς κοινωνικούς κύκλους φίλων που έχουν γνωρίσει μόνο στο F3, το οποίο επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι η Generation Z απαιτεί διαφορετικό τύπο κοινωνικού δικτύου – ένα σημείο όπου μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν νέους φίλους όπως στην πραγματική ζωή, όπου σχηματίζουν νέες κοινότητες και μιλούν μεταξύ τους στον ίδιο χώρο όπου δημοσιεύουν ή καταναλώνουν περιεχόμενο », δήλωσε η Ilja Terebins, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της F3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, μία ακόμα ευρωπαϊκή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η Yubo, εξασφάλισε χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις