Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο χρηματιστήριο η Startup που εντυπωσίασε την VW και τον συνιδρυτή της Tesla

Η QuantumSpace, μια Startup μπαταριών που έχει λάβει χρηματοδοτήσεις τόσο από την Volkswagen όσο και από τον συνιδρυτή της Tesla, JB Straubel, έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στο χρηματιστήριο την Παρασκευή, με την μετοχή της να ανεβαίνει πάνω από 50%.

Η QuantumSpace ιδρύθηκε στο Σαν Χοσέ πριν 10 χρόνια από τον Jagdeep Singh, computer scientist και co-founder της Infinera Corporation (μεγάλου προμηθευτή εξαρτημάτων για τις τηλεπικοινωνίες) και τον Tim Holme, μηχανολόγο μηχανικό από το Stanford.

Η εταιρεία, κατασκευάζει μεταλλικές μπαταρίες λιθίου, για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα πλεονεκτήματα των μπαταριών της, σύμφωνα με την ίδια, αφορούν τόσο το κομμάτι της ενέργειας, όσο και στης φόρτισης (από 0-80% σε λιγότερο από 15 λεπτά). Παράλληλα, υπόσχονται αυξημένη διάρκεια ζωής, ασφάλεια και χαμηλότερο κόστος.

Η QuantumSpace έχει παραδώσει μέχρι σήμερα πρωτότυπα των προϊόντων της σε πολλές εταιρείες, τις οποίες και εντυπωσίασε λαμβάνοντας μέχρι σήμερα πάνω από 700 εκατ. δολάρια σε ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις. Μεταξύ αυτών, η εταιρεία έχει λάβει 300 εκατ. δολάρια από τη VW, ενώ έχει δεχθεί υποστήριξη και από το επενδυτικό fund του Bill Gates, την Continental και αρκετά μεγάλα VCs.

Η είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο μέσω SPAC, η οποία της απέφερε πάνω από 1 δισ. δολάρια, θα χρησιμοποιηθεί τώρα για τη μαζική παραγωγή της τεχνολογίας της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις