Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρίστος Δήμας: Το Thess INTEC θα καθιερωθεί ως διεθνές hub καινοτομίας, έρευνας και εμπειρογνωσίας

Στο δίπολο των υποδομών καινοτομίας, που δημιουργούνται σε Θεσσαλονίκη και Αττική, στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας της κυβέρνησης για την αποδοτικότερη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγορά, αναφέρθηκε σήμερα, κατά τον χαιρετισμό του στο 7ο Technology Forum, ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρίστος Δήμας.

«Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει σύντομα το δικό της πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας, όπου οι φρέσκες ιδέες θα μπορούν να βρουν στήριξη μέσα από το οικοσύστημα που δημιουργείται, ώστε να εξελιχθούν στις τεχνολογίες του αύριο. Στόχος είναι το (τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς) Thess INTEC να καθιερωθεί ως διεθνές hub καινοτομίας, που δεν θα προσφέρει απλά το περιβάλλον για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και θα εξελιχθεί σε κέντρο έρευνας και εμπειρογνωσίας. Ταυτόχρονα αναπτύσσουμε στην Αθήνα το innovation district (προάστιο καινοτομίας), όπου θα δίδεται σε ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης εταιρειών η δυνατότητα για συνέργειες με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του Elevate Greece (της ψηφιακής πύλης για νεοφυείς επιχειρήσεις), η λειτουργία της οποίας άρχισε προ μηνός.

Ο κ. Δήμας εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η πανδημία έκανε ορατό σε όλους τον ζωτικό ρόλο των ερευνητών, των επιστημόνων και της τεχνολογίας στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία. Υπενθύμισε πως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον περασμένο Απρίλιο, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε η ερευνητική πρωτοβουλία-ναυαρχίδα για την επιδημιολογική μελέτη της Covid-19, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ, για την εφαρμογή της οποίας ένωσαν δυνάμεις υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας έξι ερευνητικά κέντρα, τέσσερα πανεπιστήμια, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε πως το πρώτο ελληνικό rapid test για τον κορονοϊό είναι γεγονός και χαρακτήρισε ως «τεράστια εθνική επιτυχία» τη δημιουργία του, που ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την ελληνική ερευνητική και επιστημονική κοινότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις