Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EclecticIQ: Χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για την ολλανδική εταιρεία cybersecurity

Η ολλανδική εταιρεία cybersecurity EclecticIQ εξασφάλισε χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ από τις Ace Management. Capricorn Digital Growth Fund και Quest for Growth, τις Invest-NL Capital, Arches Capital αλλά και τους υφιστάμενους επενδυτές INKEF Capital, KEEN Venture Partners και KPN ventures.

Η εταιρεία, με έδρα το Άμστερνταμ εξυπηρετεί κυβερνητικούς φορείς αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, και με τη νέα χρηματοδότηση, φιλοδοξεί να επεκτείνει το γεωγραφικό αποτύπωμά της αλλά και τη γκάμα των προϊόντων της.

Η EclecticIQ έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί “επιχειρησιακή ευφυία” για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση κυβερνο-απειλών. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι στην πλατφόρμα αυτή βασίζεται η πελατειακή της βάση, επομένως είναι λογικό να διοχετεύσει τα νέα κεφάλαια και εκεί, εφαρμόζοντας νέες πρακτικές και επιτρέποντας στους πελάτες της να διαχειριστούν καλύτερα την άμυνα του οργανισμού τους.

Στον στόχο αυτό, αναμένεται να βοηθήσει και η πρόσφατη εξαγορά της PolyLogyx, της οποίας η τεχνολογία θα αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί ανιχνεύουν και ανταποκρίνονται σε “εξελιγμένες απειλές”.

Σημειώνεται ότι σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών, η EclecticIQ  έχει σηκώσει συνολικά 47 εκατ. ευρώ. Το 2017, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ ενώ την προηγούμενη χρονιά έκλεισε έναν γύρο 5.5 εκατ. ευρώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις