Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων για τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό τομέα το 2020

Οι ευρωπαϊκές startups αναμένεται να καταγράψουν ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, ύψους 41 δισ. δολαρίων το 2020, παρά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Atomico, φέτος, οι χρηματοδοτήσεις στον τεχνολογικό τομέα της Γηραιάς Ηπείρου ενισχύθηκαν σημαντικά από τους λεγόμενους mega- γύρους (χρηματοδοτήσεις άνω των 100 εκατ. δολαρίων) που έκλεισαν αρκετές εταιρείες.

Στην τελευταία έκθεσή της με τίτλο State of European Tech, η Atomico σημειώνει ότι το 2020 θα φέρει βελτίωση σε σχέση με το 2019, όσον αφορά την ανάπτυξη των επενδύσεων. Σημειώνεται ότι το 2019, οι ευρωπαϊκές startups σήκωσαν χρηματοδοτήσεις 40,6 δισ. δολαρίωμ, καταγράφοντας αύξηση 52% σε σχέση με το 2018.

Ο Tom Wehmeier, partner της Atomico σημειώνει στην έκθεση ότι υπήρξε “πραγματική πτώση” το δεύτερο τρίμηνο του έτους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς άρχισαν να εφαρμόζονται lockdown παγκοσμίως. Ωστόσο η επενδυτική δραστηριότητα ανέκαμψε στη συνέχεια, με 5 δισ. δολάρια να “εισέρχονται” στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα. 

“Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο δυνατός μήνας για την Ευρωπαϊκή τεχνολογία”, λέει χαρακτηριστικά ο Wehmeier. “Συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι, μέχρι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι επενδύσεις… ανεβαίνουν πραγματικά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Atomico, αυξημένες είναι φέτος και οι “υπερατλαντικές” επενδύσεις, με το 19% των γύρων να υποστηρίζεται από έναν τουλάχιστον επενδυτή των ΗΠΑ. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν στο 16%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις