Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Endeavor Greece

H Endeavor Greece ανακοίνωσε το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο όπως αυτό προέκυψε κατά την τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της.

Πρόεδρος της Endeavor Greece παραμένει για την νέα θητεία η Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Phāea Resorts και Επικεφαλής Αρχιτέκτων, T.E.MEΣ. Α.Ε) ενώ νέα εισερχόμενα μέλη είναι ο Ιωάννης Μαρτίνος (CEO, The Signal Group) και ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (Partner, Threshold Ventures).

Αναλυτικά τα 12 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor για την επόμενη θητεία είναι:

 • Πρόεδρος: Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Phāea Resorts και Επικεφαλής Αρχιτέκτων, T.E.MEΣ. Α.Ε
 • Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas Α.Ε./Hertz & Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air
 • Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream & Εταίρος του BigPi Venture Capital
 • Ιωάννης Μαρτίνος, CEO, The Signal Group
 • Νίκος Μωραϊτάκης, CEO της Workable
 • Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε
 • Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ
 • Ανδρέας Σταυρόπουλος, Partner, Threshold Ventures
 • Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοχάλκο Α.Ε.
 • Aziz Syriani, Μέλος του Δ.Σ. των μετόχων του Olayan Group
 • Μιχάλης Δ. Χανδρής, Σύμβουλος στον Όμιλο Χανδρή
 • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (εκ του εκπροσώπου της, Παύλου Μυλωνά)

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι τριετής, με διάρκεια έως τον Οκτώβριο του 2023.

Η Πρόεδρος της Endeavor Greece, Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, δήλωσε: “Καλωσορίζουμε τον Ιωάννη Μαρτίνο και τον Ανδρέα Σταυρόπουλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Endeavor Greece. H Endeavor Greece εξελίσσεται σε μια δυναμική διεθνή πλατφόρμα για την ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Χάρη στην ενεργή συμμετοχή και συμβολή όλων των μελών της, η Endeavor Greece είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί ως καταλύτης στη διαμόρφωση του κατάλληλου εδάφους για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να πολλαπλασιάσει το αποτύπωμά της και να αναδιαμορφώσει την εικόνα της οικονομίας.”

“Η Endeavor προωθεί την ιδέα μια οικονομίας που σε ωθεί να γίνεις συμμέτοχος στην επιτυχία του άλλου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλω στην αποστολή αυτή μέσω της συμμετοχής μου στο Διοικητικό της Συμβούλιο.” δήλωσε ο Ανδρέας Σταυρόπουλος. “Ευχαριστώ την Πρόεδρο και το ΔΣ του Endeavor Greece που μου δίνει την ευκαιρία να συνδράμω στην προσπάθεια τους για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ελληνικής επιχειρηματικότητας βασισμένο στην τεχνολογική καινοτομία” προσέθεσε ο Ιωάννης Μαρτίνος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, Παναγιώτης Καραμπίνης δήλωσε: “Με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της, η Endeavor Greece, κατάφερε μέσα στο 2020 να εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυο της 6 νέους επιχειρηματίες. Ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής υποστήριξης, το Endeavor ScaleUp, το οποίο υποστηρίζει ήδη 30 εταιρείες τεχνολογίας με ιδρυτές Έλληνες σε διάφορες χώρες, και συνεχίζει με επιτυχία το OPAP Forward, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής υποστήριξης μικρομεσαίων εταιρειών της χώρας. Παράλληλα, ίδρυσε το Endeavor Insights, το τμήμα ερευνών του οργανισμού που αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκπόνηση ερευνών, την αρθρογραφία, αλλά και την παραγωγή περιεχομένου για την επιχειρηματικότητα. Ο οργανισμός σήμερα υποστηρίζει συνολικά 104 επιχειρήσεις όπου το 2019 είχαν συνολικά έσοδα 1.5 δις και 14.000 θέσεις εργασίας. Το 2020, περισσότεροι από 200 μέντορες έδωσαν εθελοντικά 2.500 ώρες, με στόχο την υποστήριξη των πολλά υποσχόμενων επιχειρηματιών του δικτύου μας.”

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα, η Endeavor Greece θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών, στην ενδυνάμωση του δικτύου της αλλά και στη διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρει στους επιχειρηματίες της χώρας και της ελληνικής διασποράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις