Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εύα Καϊλή: Η Ευρώπη πρέπει να δώσει ακόμα μεγαλύτερο χώρο στις νέες τεχνολογίες

Στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρώπης, τα οποία ανοίγουν νέους δρόμους σε επενδύσεις που έχουν στην αιχμή τους την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με κύριους πυλώνες τις Υποδομές, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της βιομηχανίας, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό της στο 3rd Investment Forum, η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.

Υπογράμμισε επ’ αυτού, ότι στην Ευρώπη «αλλάζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο» παρά «την όποια αντίσταση υπάρχει από τα παλιά οικονομικά μοντέλα» και είναι η στιγμή «να ξεπεράσουμε εμπόδια ρυθμιστικά, να προχωρήσουμε σε νέα σωστή διακυβέρνηση και νέες αξίες». Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), η οποία «θα καταφέρει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που εργαζόμαστε και παράγουμε σαν κοινωνίες».

Επίσης, υπογράμμισε, ότι ως χώρα, χρειαζόμαστε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο χώρο στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και πρόσθεσε, ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα στη συζήτηση ως θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη και είναι έτοιμη να κάνει ένα άλμα μπροστά».

Μεταφέροντας, τέλος, το κλίμα που υπάρχει αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ευρώπη, ενόψει και των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα για τον προϋπολογισμό σε μία τόσο σημαντική κοινωνικοοικονομική συγκυρία για την Ε.Ε, τόνισε την αναγκαιότητα «να κάνουμε ένα άλμα μπροστά στη νέα κανονικότητα» σε ενωτική διάθεση με όλα τα κράτη μέλη.

Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις