Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Annotell: 5,8 εκατ. ευρώ για μια πλατφόρμα ανάλυσης αυτόνομης οδήγησης

H Σουηδική Startup Annotell εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, της οποίας ηγήθηκαν οι Ernström & Co και Stena Sessan, τα οποία θα βοηθήσουν την Startup να λύσει ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης: να βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κάνουν τα self-driving οχήματα τους «να βλέπουν και να κατανοούν» σωστά το περιβάλλον τους.

Η Annotell θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας αναλύσεων δεδομένων αυτόνομης οδήγησης η οποία επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να διασφαλίζουν την σωστή αξιολόγηση και την απόδοση των συστημάτων αντίληψης του περιβάλλοντος των αυτοκινούμενων οχημάτων.
Ο συνιδρυτής και CEO της Annotell, Daniel Langkilde ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τους ομίλους Volvo Group και Zenseact, ενώ πολλές ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί της.

Ο Langkilde δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Τα συστήματα αντίληψης του περιβάλλοντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ευρύτερα, απλώς και μόνο επειδή είναι περίπλοκα και ακριβά. Κάνουμε φθηνότερη, γρηγορότερη και ευκολότερη τη διαδικασία λήψης και επεξεργασίας των δεδομένων για να εκπαιδεύσουμε και να επικυρώσουμε τα συστήματα στα οποία βασίζονται τα αυτοκίνητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις