Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή IPO του 2021;

Η εταιρεία διαδικτυακής εκπαίδευσης Kahoot σχεδιάζει να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Νορβηγίας μέχρι το τέλος του Μαρτίου, μετά την ώθηση που της έδωσε το 2020 η έκρηξη της τηλεκπαίδευσης.

Η Kahoot, με έδρα το Όσλο, είναι μια υπηρεσία εκπαίδευσης με τη μορφή παιχνιδιού, που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν και να συμμετάσχουν σε διάφορα τεστ πολλαπλής επιλογής. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012, έχει σήμερα πάνω από 24 εκατ. ενεργούς χρήστες και υποστηρίζεται από τη SoftBank, τη Microsoft και τη Disney. Τα έσοδά της προέρχονται από συνδρομές.

Η εταιρεία είναι σήμερα εισηγμένη στο λεγόμενο Euronext Growth market του Οσλο, μια διαδρομή που συνήθως ακολουθούν μικρότερες νορβηγικές εταιρείες που κυνηγούν την IPO. Μέσα στο 2020, που η ζήτηση για υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης αυξήθηκε δραματικά, οι μετοχές της Kahoot αυξήθηκαν πάνω από 400% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Το ίδιο διάστημα, η εταιρεία συγκέντρωσε έσοδα 45,2 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση 247% από τα 13 εκατομμύρια δολάρια που ανέφερε το προηγούμενο έτος. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, η Kahoot δήλωσε ότι αναμένει κέρδος  1 εκατ. δολαρίων ενώ για το 2021 η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 90 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Ποντάροντας” στο μομέντουμ αυτό και προσβλέποντας στην προσέγγιση ενός μεγαλύτερου κοινού επενδυτών, η Kahoot αποφάσισε λοιπόν να προχωρήσει σε IPO. «Μεταβαίνουμε στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου στο τέλος αυτού του τριμήνου, αυτό είναι το σχέδιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kahoot, Eilert Hanoa, στο CNBC σε συνέντευξή του την Τρίτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις