Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Delivery Hero σηκώνει 1.2 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης νέων μετοχών

Η Delivery Hero σηκώνει 1,2 δισ. ευρώ εκδίδοντας νέες μετοχές. Ο γερμανικός κολοσσός του delivery δήλωσε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για γενικότερη οικονομική ευελιξία αλλά και αξιοποίηση ” ελκυστικών επενδυτικών ευκαιριών”.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση 9.44 εκατ. νέων μετοχών στα 132 ευρώ η καθεμία, τιμή μειωμένη κατά 4.6 ευρώ σε σχέση με αυτή της 6ης Ιανουαρίου. Συνολικά πάντως, η Delivery Hero φαίνεται να θεωρείται από τις αγορές ως μεγάλος νικητής στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει προσδιορίσει τις «επενδυτικές ευκαιρίες» που έχει, αλλά τουλάχιστον ορισμένες από αυτές θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Ασία, μια περιοχή στην οποία η Delivery Hero έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Delivery Hero ανακοίνωσε την εξαγορά της Woowa Brothers από τη Νότια Κορέα, ιδιοκτήρτριας-εταιρείας της δημοφιλέστερης εφαρμογής παράδοσης φαγητού της χώρας, Baedal Minjok. Το deal, αξίας 4 δισ. δολαρίων, αναμένεται να κλείσει όταν η Delivery Hero πουλήσει τις δραστηριότητες που διατηρεί στη Νότια Κορέα, όπως απαιτούν οι τοπικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις