Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

App Store: 1.8 δισ. δολάρια ξόδεψαν οι χρήστες την εβδομάδα των Χριστουγέννων!

Τις πωλήσεις που κατέγραψε το App Store κατά τη διάρκεια των εορτών αποκάλυψε χθες η Apple, εντυπωσιάζοντας με τα υπέρογκα ποσά που «έφεραν» στην εταιρεία οι εφαρμογές και κυρίως τα games.

Η εταιρεία ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι οι πελάτες του App Store ξόδεψαν 1.8 δις. Δολάρια στις εφαρμογές μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων! Επίσης, σημείωσε ότι «χτύπησε» νέο ημερήσιο ρεκόρ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, με περισσότερα από 540 εκατ. δολάρια.

Παρόλο που η Apple δεν ανέλυσε πλήρως τους αριθμούς αυτούς και την «προέλευσή» τους, έκανε γνωστό ότι οι κορυφαίες εφαρμογές της χρονιάς ήταν αυτές που βοήθησαν τους πελάτες τους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ψυχαγωγηθούν, επομένως εφαρμογές όπως το Zoom και το Disney+ καθώς και παιχνίδια που έφεραν τον κόσμο «κοντά» όπως το Roblox και το Among Us.

Η εταιρεία δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα ωστόσο γνωρίζουμε ήδη, από έρευνα της Sensor Tower, ότι οι παγκόσμιες δαπάνες στο App Store φέτος έφτασαν τα 72.3 δις. Δολάρια, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 30.3% σε σχέση με πέρυσι. Έρευνα της App Annie, που είχε δημοσιευθεί νωρίτερα φέτος, κατέληγε σε ένα αντίστοιχο ποσό.

Δείτε ακόμα:

Apple: Αυτές είναι οι κορυφαίες εφαρμογές του 2020

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις