Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ελον Μασκ είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ κατακτά την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφήνοντας πίσω, στη δεύτερη θέση τον CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το CNN Business, ο Έλον Μασκ ήταν στη δεύτερη θέση, με 3 δισ. δολάρια πίσω από τον Μπέζος, βάσει των μετρήσεων πραγματικού χρόνου του Blomberg.

Ωστόσο, οι μετρήσεις αυτές πολλές φορές δεν ανανεώνονται έως το τέλος της ημέρας και το Bloomberg, με άμεση ενημέρωση επιβεβαίωσε για την πρωτιά του Έλον Μασκ. Η περιουσία του ιδρυτή της Tesla, ξεπέρασε τα 191 δισ. δολάρια ενώ παράλληλα είδε την μετοχή της εταιρείας του να έχει άνοδο της τάξης του 6% σύμφωνα με το CNN Business.

Ο Μπέζος από το 2017 ήταν στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο καθώς η περιουσία του φτάνει μέχρι και σήμερα τα 184 δισ. δολάρια. Η άνοδος που σημείωσε ο Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια του 2020, αποτελεί την ταχύτερη αύξηση πλούτου που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα στην λίστα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στην τρίτη θέση με 132 δισ. δολάρια.

Η ταχύτατη άνοδος των μετοχών της Tesla που σημειώθηκε την Τετάρτη, έκανε τον Έλον Μασκ πλουσιότερο κατά 4.1 δισ. δολάρια σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes. Ο Μασκ εκτός από ιδρυτής της Tesla είναι και κύριος μέτοχος και CEO της SpaceX η οποία ακόμα δεν έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Αντίστοιχα το μερίδιο της Bezos για τις μετοχές της Amazon, αυξήθηκε κατά 76 δισ. δολάρια για το 2020, φτάνοντας τα 173 δισ. δολάρια, καθώς η πανδημία ευνόησε πολύ τις πωλήσεις.

Παράλληλα η αξία των μετοχών της Tesla, που έχει στην κατοχή του ο Μασκ αυξήθηκαν κατά 106 δισ. δολάρια το 2020. Με αυτή την αύξηση ο Έλον Μασκ κατέκτησε τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Νοέμβριο του 2020 ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς, μέσα σε δύο μήνες οι μετοχές του ιδρυτή της Tesla είδαν και άλλη αύξηση κατά 53 δισ. δολάρια

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις