Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια Startup έλαβε την πρώτη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Η γαλλική Startup CorWace, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων συσκευών καρδιακής υποβοήθησης, εξασφάλισε χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά το EIC Fund, το Fund της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Η Corwave έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναπτύξει την έρευνά της και έχει επίσης εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα Future Investments (PIA) που καταρτίστηκε από τη γαλλική κυβέρνηση. Εκτός από αυτήν την ενίσχυση, έχει λάβει επιχορήγηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EIC Accelerator.

Με τα νέα κεφάλαια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία στοχεύει τώρα να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές της. Εξηγώντας την καινοτομία πίσω από το προϊόν της, η Charlotte Rasser, Marketing Manager της εταιρείας, δήλωσε:  «Όλες οι τρέχουσες συσκευές υποβοήθησης χρησιμοποιούν περιστροφική τεχνολογία για την κυκλοφορία του αίματος και παράγουν συνεχή ροή αίματος που είναι αφύσικη και οδηγεί σε επιπλοκές». Ως εκ τούτου, το 70% των ασθενών υποφέρουν από σοβαρό ανεπιθύμητο συμβάν (όπως εγκεφαλικό ή γαστρεντερική αιμορραγία) εντός ενός έτους εμφύτευσης.
Το CorWave ξεπερνά αυτό το μεγάλο μειονέκτημα με μια κυματοειδή αντλία διαφράγματος που επιτρέπει τον ρυθμό ροής να προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς. Σε περίπτωση άσκησης, η ροή αυξάνεται φυσικά αλλά επιβραδύνεται όταν ο ασθενής κοιμάται.

Σημειώνεται ότι αρκετές startups εργάζονται για την ανάπτυξη καρδιακών βαλβίδων ή συσκευών για τη βελτίωση της υγείας και της επιβίωσης των ασθενών. Η CorWave έχει μια ιδιαιτερότητα: η λύση της εμπνέεται από τη φύση και πιο συγκεκριμένα από την κολύμβηση των θαλάσσιων ζώων.

Για την επιτυχή ανάπτυξη μιας τέτοιας λύσης, η startup χρειάστηκε χρόνο και χρήμα. Ξεκίνησε το 2011, και συγκέντρωσε 15,5 εκατομμύρια ευρώ το 2016. Τα νέα κεφάλαια θα της επιτρέψουν «να ολοκληρώσει τη συσκευή της, να παράγει εμφυτεύσιμες καρδιακές αντλίες και να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές», όπως ανακοίνωσε στο δελτίο τύπου. Ένα ακόμη βήμα προς τον τελικό στόχο της εμπορίας των προϊόντων της παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις