Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 800 δισ. δολάρια

Άλμα 5,6% σημείωσαν την Παρασκευή οι μετοχές της Tesla Inc. ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων για πρώτη φορά στα 800 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπερνά την αντίστοιχη και των τριών μεγάλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (General Motors, Ford Motor Co και Fiat Chrysler Automobiles) παρά το γεγονός πως η παραγωγή της είναι κατά πολύ μικρότερη.

Η ραγδαία άνοδος της Tesla βοήθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk να εκθρονίσει τον Jeff Bezos της Amazon από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το μερίδιο των μετοχών της Tesla που κατέχει ο Elon Musk, το οποίο ανέρχεται σε 21%, συνεισφέρει περισσότερα από 170 δισ. δολάρια στην καθαρή θέση (net worth) του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Η εταιρεία του Elon Musk αποτελεί την πέμπτη σε αξία εταιρεία που είναι εισηγμένη στη Wall Street, πίσω από την Alphabet Inc. μητρικής της Google και μπροστά από την ηγέτιδα δύναμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις