Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Walmart ιδρύει Fintech Startup για να εξυπηρετήσει τους πελάτες και τους υπαλλήλους της

Η αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πρόκειται να δημιουργήσει μία Fintech Startup σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία Ribbit Capital.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας ούτε το πότε θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της, είπε ωστόσο ότι θα αναπτύξει μοναδικά και προσιτά χρηματοοικονομικά προϊόντα για τους υπαλλήλους και τους πελάτες της. Με την ανακοίνωση αυτή η μετοχή της Walmart ανέβηκε χθες κατά 1.5%.

Σύμφωνα με το CNBC, η νέα Startup θα περιλαμβάνει αρκετά στελέχη της εταιρείας, προσθέτοντας όμως και ανεξάρτητα μέλη, ειδικούς στη βιομηχανία και “κυνηγώντας” συνεργασίες και με άλλες Fintechs.

«Για χρόνια, εκατομμύρια πελάτες εμπιστεύονται τη Walmart όχι μόνο για να εξοικονομήσουν χρήματα όταν ψωνίζουν αλλά και για να διαχειριστούν ευκολότερα τις οικονομικές τους ανάγκες», δήλωσε η εταιρεία δελτίο τύπου. “Και έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν περισσότερα από εμάς στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.”

Σημειώνεται ότι η Walmart ήδη προσφέρει μερικές οικονομικές υπηρεσίες στους πελάτες της. Για παράδειγμα, έχει τη MoneyCard, μία προπληρωμένη χρεωστική κάρτα την οποία οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις αγορές τους. Η κάρτα αυτή διαθέτει επίσης κάποια χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων ή βοηθούν τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν “βαρύ” πιστωτικό ιστορικό.

Η αλυσίδα επίσης προσφέρει εναλλακτικά πλάνα πληρωμών για πελάτες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις