Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sony δοκιμάζει το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα σε δημόσιους δρόμους

Η Sony ξεκίνησε να δοκιμάζει το ηλεκτρικό της όχημα, Vision-S, σε δημόσιους δρόμους, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξή του έχει “φτάσει στο επόμενο στάδιο”.

Σε ανακοίνωση που έκανε στο CES 2021 αυτή την εβδομάδα,  η εταιρεία δήλωσε ότι οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα στην Αυστρία και είναι σε φάση “τεχνικής αξιολόγησης” για τη βελτίωση της ασφάλειάς του. 

Το επόμενο διάστημα, η Sony εξήγησε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται στο όχημα και να πραγματοποιήσει δοκιμές και σε άλλες περιοχές.  Η εταιρεία δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, και το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει κατασκευάσει ποτέ ξανά αυτοκίνητο, δεν δίνει κάποιο στοιχείο για τα μελλοντικά σχέδια και την αξιοποίησή του.

Πάντως στην ιστοσελίδα της, η Sony περιγράφει το πρωτότυπο όχημα ως «προοριζόμενο να απεικονίσει τις μελλοντικές μας ιδέες στον τομέα της κινητικότητας». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο ζυγίζει 2.350 κιλά και διαθέτει δύο κινητήρες 200 κιλοβάτ – που βρίσκονται μπροστά και πίσω. Χρησιμοποιεί, επιπλέον, 40 αισθητήρες για την παρακολούθηση της ασφάλειας και αναλαμβάνει μια σειρά από εργασίες, όπως αυτόνομη στάθμευση.

Σημειώνεται ότι, για την κατασκευή του ηλεκτρικού αυτού οχήματος, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας, όπως η Magna Steyr.

 

 

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις