Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deliveroo: Χρηματοδότηση 180 εκατ. δολαρίων λίγο πριν την IPO

Η βρετανική εταιρεία delivery Deliveroo ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. δολαρίων, της οποίας ηγήθηκαν οι Durable Capital και Fidelity.

Η χρηματοδότηση, η οποία έρχεται λίγους μήνες πριν την προγραμματισμένη είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο, ανεβάζει την αξία της στα 7 δισ. δολάρια και θα βοηθήσει στον διπλασιασμό των επενδύσεών της στις λεγόμενες cloud-kitchens αλλά και σε άλλες δραστηριότητες όπως η διανομή προϊόντων σούπερ μάρκετ.

Ο Will Shu, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deliveroo, δήλωσε: “Στη Deliveroo επικεντρωνόμαστε πάντα στη διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών για τους καταναλωτές, τους οδηγούς και τα εστιατόρια. Αυτή η επένδυση θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία τεχνολογίας για να υποστηρίξουμε εστιατόρια, να παρέχουμε στους διανομείς περισσότερη δουλειά και να επεκτείνουμε τις επιλογές για τους πελάτες, προσφέροντάς τους το φαγητό που αγαπούν από περισσότερα εστιατόρια από ποτέ. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι που οι μέτοχοι μας βλέπουν την ευκαιρία και τη δυναμική ανάπτυξης που ανοίγεται μπροστά μας”.

Υπενθυμίζεται ότι η Deliveroo, έχει την υποστήριξη της Amazon και επίσημα από τον Αύγουστο. Η Amazon είχε επενδύσει την Startup το ποσό των 575 εκατ. δολαρίων, τον Μάιο του 2019, όμως μόλις το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να πάρει το “πράσινο φως” από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και να αποκτήσει τελικά το 16% της Deliveroo.

Η τελευταία, μέσα στην πανδημία είδε τα δεδομένα της να αλλάζουν καθώς – παρόλο που το delivery είχε ραγδαία ανάπτυξη παγκοσμίως – η ίδια έχασε πολλά από τα καταστήματα τα οποία συνεργαζόταν, τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν. Τον Απρίλιο, η εταιρεία απέλυσε μάλιστα πάνω από 350 άτομα, σχεδόν το 15% του παγκόσμιου δυναμικού της.

Το επόμενο διάστημα όμως φαίνεται ότι η Deliveroo άρχισε να ανακάμπτει καθώς απομακρύνθηκε από τις μεγάλες αλυσίδες και στράφηκε σε μικρότερα, ανεξάρτητα καταστήματα. Το γεγονός αυτό τη βοήθησε να αντιστρέψει τα δεδομένα και να βρεθεί σε μία πολύ καλύτερη οικονομικά θέση, από την οποία προχωρά τώρα σε IPO.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις