Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups εγκαταλείπουν τη Silicon Valley

Ιδρυτές τεχνολογικών εταιρειών, στελέχη αλλά και υπάλληλοι όλων των βαθμίδων εγκαταλείπουν το τελευταίο διάστημα τη Silicon Valley, προκαλώντας ανησυχίες στην Καλιφόρνια, που βλέπει μια πρωτοφανή “έξοδο” να συντελείται λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, η τηλεργασία που εφαρμόστηκε τον τελευταίο χρόνο και το γεγονός ότι πλέον κανείς δεν πηγαίνει στο γραφείο (τουλάχιστον όχι κάθε μέρα) έχει ωθήσει τις εταιρείες αλλά και τους ανθρώπους τους στο να ψάξουν φθηνότερα ενοίκια, μεγαλύτερους χώρους αλλά και χαμηλότερη φορολογία.

Μεταξύ των εταιρειών που ήδη έχουν εγκαταλείψει τη “Γη της Επαγγελίας” είναι η Tesla και η SpaceX του Elon Musk,  αλλά και η Oracle, οι οποίες πλέον είναι εγκατεστημένες στο Τέξας. Στο Τέξας πρόκειται να εγκατασταθεί επίσης και η Hewlett Packard Enterprise ενώ στις εταιρείες που φεύγουν περιλαμβάνεται και η Palantir Technologies που ανακοίνωσε τη μεταφορά της έδρας της στο Ντένβερ του Κολοράντο από το Palo Alto της Καλιφόρνια.

Η μαζική αυτή “φυγή” ευνοεί άλλες πολιτείες, όπως το Τέξας, το Μαϊάμι και το Οχάιο, ωστόσο δεν παύει να ανησυχεί την Καλιφόρνια που χάνει τον τίτλο της τεχνολογικής πρωτεύουσας. Την ανησυχία του εξέφρασε πρόσφατα και ο John Chambers, πρώην CEO της Cisco, λέγοντας ότι αν η Καλιφόρνια δεν προσέξει θα χάσει την κυριαρχία τις και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται λόγω αυτής. Ο Chambers εξήγησε, σε συνέντευξή του, ότι καμία από τις Startups με τις οποίες εμπλέκεται δεν σκέφτεται καν να μετακομίσει στην Καλιφόρνια, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ενδεικτικό της μεταστροφής που συντελείται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις