Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 1,3 δισ. δολάρια «εκτοξεύτηκε» η χρηματιστηριακή αξία της Ισραηλινής Melio

Το ποσό των 110 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αντλήσει η Ισραηλινή fintech startup Melio, που έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών που απευθύνεται και επικεντρώνει το ενδιαφέρον τις στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η χρηματιστηριακή αξία της Ισραηλινής εταιρείας ανέρχεται -πλέον- στα $1,335 δισεκατομμύρια δολάρια. Πριν από μερικούς μήνες, η Melio είχε «σηκώσει» ένα πρόσθετο ποσό της τάξεως των 144 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια διαδικασία όπου είχαν συμμετάσχει οι Aleph, Bessemer Venture Partners, Salesforce και American Express Ventures.

Η εταιρεία, που συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια λειτουργίας, προσφέρει υπηρεσίες εύκολων ψηφιακών πληρωμών, απλοποιώντας σε εξαιρετικό βαθμό τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να πληρώνουν προμηθευτές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Μέσω της χρήσης της πλατφόρμας της Melio, οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν χειροκίνητα τα στοιχεία τιμολόγησης ενός προμηθευτή και εν συνεχεία να διαχειριστούν και να προγραμματίσουν πληρωμές επιλέγοντας την μέθοδο που προτιμούν.

Στα αμέσως προσεχή σχέδια της Ισραηλινής εταιρείας είναι να εισέλθει στην τεραστίων διαστάσεων αγορά των B2B πληρωμών στις ΗΠΑ, όπου και λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον το 40% των συνολικών συναλλαγών ή αλλιώς 25 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επίπεδο αξίας! Κι αυτό, καθώς σημαντικό κομμάτι της χρησιμοποιεί ακόμη χειρόγραφες επιταγές και πληρωμές τιμολογίων προμηθευτών, γεγονός που οδηγεί σε πιο χρονοβόρους κύκλους πληρωμών, και σαφώς πιο δύσκολες όσο και μη-ευέλικτες διαδικασίες.

Μάλιστα, η πανδημική κρίση ωφέλησε τα δέοντα το business της Melio, καθώς η startup βίωσε εντυπωσιακά επίπεδα ανάπτυξης, ελέω της αναγκαιότητας υιοθέτησης ψηφιακών λύσεων για τις συναλλαγές των άμεσα εμπλεκόμενων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις