Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Unknown Group και VenturesOne συγχωνεύονται με στόχο να “απογειώσουν” το παγκόσμιο οικοσύστημα

Τη συγχώνευση τους και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέας εταιρείας με όνομα Unknown Group και έδρα στη Χάγη και τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε σήμερα η VenturesOne Group και η Unknown Group.

Η Unknown είναι ένα μια εταιρεία παραγωγής καινοτομίας για μεγάλες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας founders και ηγέτες της βιομηχανίας, να φέρουν καινοτομίες στην αγορά. Από την ίδρυσή της, το 2008, η Unknown έχει αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο και έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 200 εταιρικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς για να προωθήσει την καινοτομία αλλά και τις εταιρικές δραστηριότητες γύρω από αυτή.

Μεταξύ των συνεργατών της είναι οι DSM, Fujitsu and NATO, ενώ μεταξύ των πιο σημαντικών διοργανώσεων της Unknown είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός για startups, Get in the Ring. Το Get in the Ring προσφέρει μια παγκόσμια πλατφόρμα στην οποία εκατοντάδες εταιρείες και ιδρυτές κάθε χρόνο μπορούν να δοκιμάσουν, να επικυρώσουν αλλά και να αναπτύξουν τις ιδέες τους.  Στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της Unknown, περιλαμβάνεται επίσης το Global School for Entrepreneurship – ένα πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, με τετραετές πρόγραμμα επιχειρηματικών σπουδών, και το Cupola XS – ένα κέντρο γνώσης και καινοτομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο Haarlem της Ολλανδίας.

Η VenturesOne από την πλευρά της είναι ένα VC το οποίο έχει “χτίσει” ένα “δυνατό” portfolio εταιρειών και να βοηθήσει εταιρείες να φτάσουν από πρώιμο στάδιο σε IPO. Με γραφεία στη Χάγη και τη Σιγκαπούρη, η εταιρεία έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στην JustPremium (“έξυπνη” διαφημιστική), την Naif (κατασκευάστρια φυσικών καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης) και την Geospatial Insight (κορυφαίο πάροχο ανάλυσης δεδομένων από δορυφορικές και εναέριες εικόνες).

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, η τεχνογνωσία και η εμπειρία της VenturesOne, στο επενδυτικό κομμάτι, σε συνδυασμό με την πείρα της Unknown στο “scouting” εταιρειών από όλο τον κόσμο και την υποστήριξη της εταιρικής καινοτομίας, αναμένεται ότι θα αυξήσει το ποσοστό των εταιρειών και λύσεων που καταφέρνουν με επιτυχία να αντιμετωπίσουν τοπικές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις