Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα σειρά εργαστηρίων για δύο κλάδους, από το INNOVATHENS

Το INNOVATHENS powered by Samsung, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζει αυτό τον μήνα τα Premium Workshops, μια σειρά εργαστηρίων για ενήλικες, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του  εκπαιδευτικού κύκλου πρωινών εργαστηρίων INNOVATHENS Academy.

Τα δύο πρώτα Premium workshops έρχονται για να δώσουν όλες τις απαντήσεις σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ή εργάζονται ήδη στους τομείς της ομορφιάς και του τουρισμού, δύο κλάδους με μεγάλη άνθιση στη χώρα μας. Τα εργαστήρια είναι διήμερα και θα γίνουν μέσω ZOOM για συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων με εισηγητή τον Γεράσιμο Τζαμαρέλο.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο Premium Workshop με θέμα Start Your Beauty Salon Business έρχεται στις 15-16 Φεβρουαρίου (11.00-15.00) και είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, με ενότητες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις του τομέα της ομορφιάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα τα βήματα που χρειάζονται για το άνοιγμα ή την περεταίρω ανάπτυξη μιας επιχείρησης, πώς δομείται ένα business plan βάσει του budget και πώς «χτίζεται» η ψηφιακή παρουσία ενός brand, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Ακόμη, η ανάπτυξη πελατολογίου και η διατήρηση/επέκτασή του μέσα από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης θα αποτελέσουν βασική ενότητα του workshop.

Μία εβδομάδα μετά, στις 22-23 Φεβρουαρίου (11.00-15.00), το εργαστήριο Tourism Management και Σύγχρονη Διοίκηση Μονάδων θα θέσει στο επίκεντρο τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, δηλαδή τον τουρισμό. Οι ενδιαφερόμενοι (ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών μονάδων, στελέχη, νέοι επιχειρηματίες) θα γνωρίσουν με πρακτικό τρόπο τις βασικές αρχές του management μιας τουριστικής μονάδας (δομή, οργάνωση, προσωπικό, εξυπηρέτηση πελατών κ.ο.κ.) αλλά και πώς το μάρκετινγκ και η επικοινωνία μπορούν να συντελέσουν στην επιτυχία μιας επιχείρησης στη σύγχρονη, ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστική αγορά. Φυσικά, δεδομένης της περιόδου που διανύουμε, η επίπτωση του Covid-19 στον κλάδο και τα νέα δεδομένα που επέφερε θα εξεταστούν ενδελεχώς.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα εργαστήρια στην επίσημη ιστοσελίδα του INNOVATHENS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις