Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πώς το Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της Covid-19

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας που διεξήγαγε η Mount Sinai, το Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της Covid-19 σε φορείς του ιού ακόμα και μια εβδομάδα πριν υποβληθούν σε τεστ PCR.

Η έρευνα της Mount Sinai, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Journal of Medical Internet Research” χρησιμοποίησε ένα Apple Watch σε συνδυασμό με ένα iPhone app, ενώ στη μελέτη της εταιρείας έλαβαν μέρος οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιήσαν μια εφαρμογή του iPhone για τη συλλογή και καταγραφή δεδομένων σχετικά με την υγεία τους. Παράλληλα, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα καθημερινό ερωτηματολόγιο όπου ανέφεραν πιθανά συμπτώματα της Covid-19 αλλά και άλλα στοιχεία όπως τα επίπεδα στρες.

Συνολικά, στην έρευνα της Mount Sinai συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, ενώ η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων αφορούσε μια εκτεταμένη περίοδο αρκετών μηνών. Μεταξύ των βασικών βιομετρικών στοιχεία που παρακολουθούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της έρευνας η ομάδα των ειδικών, ήταν ο δείκτης HRV (heart rate variability), ο οποίος αποτυπώνει τις αλλαγές στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα δεδομένα αυτά μελετήθηκαν σε συνδυασμό με μια σειρά συμπτωμάτων που σχετίζονται με την Covid-19, όπως ο πυρετός, οι μυαλγίες, ο βήχας και η απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Μέσω της μελέτης, η ομάδα των ειδικών μπορούσε να προβλέψει πιθανές λοιμώξεις του κορωνοϊού, ακόμα και μια εβδομάδα πριν τα τεστ επιβεβαιώσουν τη διάγνωση. Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal of Medical Internet Research”, η μέθοδος της Mount Sinai μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα για την ταυτοποίηση και απομόνωση των φορέων του ιού πριν γίνει δυνατή η διασπορά στην κοινότητα. Μάλιστα μέσω της χρήσης του μοντέλου της έρευνας, η διάγνωση των κρουσμάτων Covid-19 μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως οδηγώντας σε αποσυμφόρηση τις δομές υγείας ενώ παράλληλα καθίσταται ευκολότερη η λήψη προληπτικών μέτρων.

Η έρευνα της Mount Sinai συνεχίζεται, ενώ τους επόμενους μήνες θα εξεταστεί το πώς οι αισθητήρες των Apple Watch μπορούν να αποτυπώσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της Covid-19 στην υγεία των φορέων του ιού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις