Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ZeroNorth της Maersk έρχεται Πειραιά για να κάνει την ναυτιλία πιο βιώσιμη και ψηφιακή

Η Δανέζικη εταιρεία, Spinoff της Maersk Tasnkers, άνοιξε γραφεία στον Πειραιά και θα προσφέρει υπηρεσίες Digital Transfromation.

H εμπορική ναυτιλία είναι μια αγορά που βρίσκεται σε αρχικά στάδια ψηφιοποίησης και μετασχηματισμού και αυτό κρύβει πολλές ευκαιρίες για τις Startups του χώρου αλλά και μεγάλες απειλές για τους παραδοσιακούς παίκτες αν δεν προσαρμοστούν τάχιστα στα νέα δεδομένα.

Τα νέα δεδομένα τα οποία αφορούν την βιώσιμη εμπορική ναυτιλία και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον είναι μέσα στον πυρήνα υπηρεσιών της ZeroNorth, μιας εταιρείας Spinoff της Maersk Tankers, η οποία προσφέρει λύσεις digital transformation σε πλοιοκτήτες και φορείς εκμετάλλευσης.

Η εταιρεία MaritimeTech  aνοιξε νέο γραφείο στον Πειραιά, στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασής της, με στόχο συνεργασίες με τους ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου του κόσμο, προσφέροντας το λογισμικό βελτιστοποίησης λειτουργίας των πλοίων Optimise, το οποίο οδηγεί σε σημαντική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κάθε πλοίου σύμφωνα με την εταιρεία.
Πιο αναλυτικά, το λογισμικό της ZeroNorth παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του σκάφους και καθορίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για τη μείωση των δαπανών ανεφοδιασμού, παρακολουθώντας ολόκληρο τον στόλο και ειδοποιεί τους φορείς εκμετάλλευσης εάν ένα σκάφος πρέπει να αλλάξει ταχύτητα για παράδειγμα.
Αυτό γίνεται με την ερμηνεία πολλαπλών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως ο καιρός, η κατάσταση της θάλασσας, τις τιμές των καυσίμων αλλά και το εκπεμπόμενο CO2 τα οποία καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις φυσικά.

Επικεφαλής του γραφείου του Πειραιά θα είναι ο Παναγιώτης Μπαχτής, Γενικός Διευθυντής της ZeroNorth Ελλάδας, με μεγάλη εμπειρία στον ναυτιλιακό χώρο.

Ο Søren Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το ελληνικό γραφείο μας, το οποίο μας δίνει παρουσία στη μεγαλύτερη αγορά εμπορικής ναυτιλίας του κόσμου. Σε μια εποχή που η ναυτιλία ενστερνίζεται την ψηφιοποίηση με αυξανόμενο ρυθμό, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να στηρίξουμε τους Έλληνες πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να απαλλαγούν επικερδώς από τις εκπομπές άνθρακα.”

Ο Παναγιώτης Μπαχτής, Γενικός Διευθυντής της ZeroNorth Ελλάδας πρόσθεσε: “Είναι τιμή μου να μπορώ να ενταχθώ στο ZeroNorth αυτή τη σημαντική στιγμή για την εταιρεία — και τη βιομηχανία. Η ναυτιλία εισέρχεται σε μια νέα ψηφιακή εποχή που αναμένεται να δει εκθετική ανάπτυξη τους επόμενους μήνες και χρόνια. Ως δυναμική εταιρεία τεχνολογίας σε αυτόν τον χώρο, η τροχιά ανάπτυξης της ZeroNorth ήταν τεράστια τον τελευταίο χρόνο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα οφέλη της βελτιστοποιημένης λειτουργίας των πλοίων σε περισσότερους ιδιοκτήτες και φορείς εκμετάλλευσης“.

Το ZeroNorth ελέγχει αυτή τη στιγμή με το λογισμικό της περίπου 1.500 πλοία, με στόχο τα 6.000 την επόμενη πενταετία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις