Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια εταιρεία τεχνολογίας έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα της υγείας;

Η Amazon είναι η εταιρεία τεχνολογίας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η CBinsights, στα τέλη του 2020. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη στους ερευνητές, καθώς η εταιρεία έχει προχωρήσει σε τελευταία σε αρκετές πρωτοβουλίες που αφορούν τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Από αυτές, ξεχωρίζει το online φαρμακείο που εγκαινίασε τον Αύγουστο του 2020 αλλά και η πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων υγείας που λάνσαρε το επόμενο διάστημα.

Τη δεύτερη θέση, βάσει απαντήσεων, καταλαμβάνει η Apple, κυρίως λόγω των επενδύσεων που έχει κάνει σε συσκευές και εφαρμογές που αφορούν την υγεία. «Ναυαρχίδα» στον χώρο αποτελεί φυσικά το Apple Watch, το οποίο συνδέεται με πλήθος εφαρμογών υγείας, ενώ τον Δεκέμβριο, η Apple λάνσαρε και την Fitness+, που επίσης λειτουργεί μέσω του έξυπνου ρολογιού της.

Τρίτη στη σειρά, ακολουθεί η Google η οποία στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 λάνσαρε ένα mobile app για κλινικές δοκιμές αλλά και ένα πρόγραμμα διαλειτουργικότητας για οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία στον τομέα;

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης για τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που βλέπουν οι ίδιοι – ως μέλη της βιομηχανίας – στον τομέα της υγείας. Το 37% επέλεξε τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, ενώ το 23% «ψήφισε» την ψυχική υγεία, γεγονός που δικαιολογείται από το άγχος και τις ψυχικές διακυμάνσεις που έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, η πανδημία.

Πολλές από τις απαντήσεις τόνισαν επίσης το ευρύτερο ζήτημα της ατομικής εμπειρίας στην υγειονομική περίθαλψη – ως υπάλληλος και καταναλωτής/ασθενής. Αναφέρθηκαν παράγοντες όπως η πρόσβαση, η ευκολία χρήσης και το κόστος. Με την αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές και λύσεις με επίκεντρο τον καταναλωτή, οι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι αυτό θα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις