Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η RapidSOS σήκωσε 85 εκατ. δολάρια από την Insight Partners

Στο επίπεδο των 85 εκατομμυρίων δολαρίων ανήλθαν τα κεφάλαια που κατάφερε να αντλήσει σε 3ο γύρο χρηματοδότησης η RapidSOS, που έχει δημιουργήσει την πρώτη πλατφόρμα δεδομένων άμεσης απόκρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Της σχετικής διαδικασίας ηγήθηκε η Insight Partners. Με τα νέα κεφάλαια που επενδύθηκαν, η RapidSOS έχει «σηκώσει» συνολικά $200 εκατομμύρια, τα οποία και θα αξιοποιηθούν για την διασύνδεση των στοιχείων έκτακτης ανάγκης που προέρχονται από δομές ψηφιακής υγείας, «έξυπνα» κτίρια, ασφάλειας, συνδεδεμένων οχημάτων, καθώς επίσης και επιχειρήσεις ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που αποκρίνονται άμεσα σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα, η πλατφόρμα της RapidSOS συνεργάζεται και ενδυναμώνει περισσότερα από 4.800 Emergency Communications Centers (ECCs) κατά μήκος των ΗΠΑ, προσφέροντας κάλυψη της τάξεως του 92% του πληθυσμού, ενώ έχει ενσωματώσει και κάτι παραπάνω από 350 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές. Οι τελευταίες, που ονομάζονται RapidSOS Ready, εκπέμπουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την τοποθεσία, την υγειονομική όσο και ιατρική κατάσταση, συνδεδεμένα κτίρια, ακόμη και ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις