Εκτοξεύθηκε η ζήτηση για χρεωστικές κάρτες crypto το τελευταίο έτος

Οι αναζητήσεις για το θέμα "crypto credit card" αυξήθηκαν κατά 194% τους τελευταίους 12 μήνες.

Το μεγάλο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, πέρα από το ράλι του Bitcoin και την αποδοχή τους από την Tesla για αγορές αυτοκινήτων, αποτυπώνεται και στις χρεωστικές κάρτες κρυπτονομισμάτων για καθημερινή χρήση σε πληρωμές.

Σύμφωνα με το Crypto Parrot οι αναζητήσεις με λέξη-κλειδί «χρεωστική κάρτα κρυπτογράφησης» έχει αυξηθεί κατά 194,1% τους τελευταίους 12 μήνες στην Google. Το ενδιαφέρον έφτασε στο μέγιστο σκορ δημοτικότητας (100) τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στα 34.
Μεταξύ των χωρών, η Νιγηρία προηγείται με μέγιστη βαθμολογία δημοτικότητας 100 ακολουθούμενη από την Αυστραλία στα 45. Η Ολλανδία κατατάσσεται τρίτη με βαθμολογία 44, ακολουθούμενη από τον Καναδά στα 40, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται στην πέμπτη θέση με 39. Το ενδιαφέρον από το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται έκτο με βαθμολογία 36 ακολουθούμενo από την Ινδία στα 15, ενώ η Γερμανία είναι όγδοη με βαθμολογία 12.

Είσοδος των εταιρειών πληρωμών στα κρυπτονομίσματα

Διάφοροι παράγοντες έχουν οδηγήσει στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τις χρεωστικές κάρτες κρυπτονομισμάτων με τον βασικότερο να είναι η υιοθέτηση των ψηφιακών πληρωμών και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων γενικά.
Άλλος ένας λόγος είναι η εμπλοκή της Visa και της Mastercard στα συστήματα πληρωμών κρυπτονομισμάτων μέσω χρεωστικών καρτών. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι έμποροι προσθέτουν τα ψηφιακά νομίσματα στις λίστα με τις αποδοχές πληρωμών.

Βέβαια, υπάρχουν ακόμα αρκετά εμπόδια σε ρυθμιστικό επίπεδο για χρήση πληρωμών με κρυπτονομίσματα σε πολλές χώρες αλλά από την άλλη τα κρυπτονομίσματα εισέρχονται στην καθημερινότητά μας σαν μια “επίσημη” εναλλακτική ψηφιακών πληρωμών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις