Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πορεία διείσδυσης του ΑΙ στις επιχειρήσεις, αποδίδει!

Η Peak, μια startup που εδρεύει στο Μάντσεστερ και η οποία έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να κάνει διαθέσιμη την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης προς τον επιχειρηματικό κόσμο, μέσω χρηστικών εφαρμογών, προϊόντων και υπηρεσιών, κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων Βρετανικών λιρών. Της όλης διαδικασίας ηγήθηκε η εταιρεία venture capital Oxx, ενώ συμμετείχαν οι υφιστάμενοι επενδυτές MMC Ventures και Praetura Ventures, αλλά και η Arete. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αντλήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 30,5 εκατομμυρίων λιρών.

Οι λύσεις της Peak, που σχετίζονται με την αποκαλούμενη και ως «ευφυΐα αποφάσεων». Μάλιστα, οι πελάτες της αναφέρουν σημαντικά αποτελέσματα, όπως λ.χ. αύξηση 5% στον συνολικό τζίρο, διπλασιασμό της απόδοσης της διαφημιστικής δαπάνης, μείωση του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά 5% κ.ο.κ.

Όσο για τα προσεχή σχέδια της Peak, προγραμματίζει να επενδύσει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και στην σημαντική ενίσχυση του αριθμού των εργαζομένων της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις