Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 115 δισ. δολάρια “εκτοξεύτηκε” η χρηματιστηριακή αξία της Stripe!

Στα επίπεδα των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανέρχεται -πλέον- η χρηματιστηριακή αξία της Stripe, όταν τον περασμένο Νοέμβριο αυτή διαμορφωνόταν στα επίπεδα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, με τα συγκεκριμένα δεδομένα, η εν λόγω εταιρεία αποτελεί την πλέον πολύτιμη startup στις ΗΠΑ, που έχει στήριξη από venture capital. Η Stripe σχεδιάζει να «τρέξει» έναν καινούριο γύρο χρηματοδότησης, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, είχε αντλήσει το ποσό των 600 εκατ. δολαρίων από μια σειρά επενδυτές, όπως λ.χ. οι Andreessen Horowitz, General Catalyst και Sequoia.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε «φρέσκα» κεφάλαια επένδυσης. Η πανδημική κρίση λειτούργησε επ’ ωφελεία της Stripe, καθώς οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου κινήθηκαν σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα.

Αρκεί να σημειωθεί πως το 2019 η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να επεξεργαστεί συναλλαγές που κινούνταν μεταξύ 200 και 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πέρυσι οι εργασίες της εκτιμάται πως αναπτύχθηκαν με μέσο ρυθμό της τάξεως του 50%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις