Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startups Online: Με 5 ομιλητές και υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα το δεύτερο επεισόδιο

Ολοκληρώθηκε με με επιτυχία την Παρασκευή 26/2, το δεύτερο επεισόδιο του Startups Online για το 2021, με 5 ομιλητές και υποστηρικτές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι ιδέες, οι εμπειρίες τους και οι γνώσεις τους πάνω στις startup και το οικοσύστημά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλους τους συμμετέχοντες.

Συμπερασματικά, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα οικοσύστημα καινοτομίας που
αναπτύσσεται διαρκώς. Σε αυτό, μεγάλη είναι η συνεισφορά των επιχειρηματικών
πρωτοβουλιών για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα. Η πανδημία έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να δικτυωθεί στο startup οικοσύστημα, να γνωρίσει συνεργάτες και μέντορες και να υλοποιήσει την ιδέα του.

Πλέον, οι απαιτήσεις των καιρών έχουν φέρει στο προσκήνιο τη δικτύωση μέσω των social
media, κάτι που αναφέρθηκε εκτενώς στη διαδικτυακή συζήτηση που έγινε. Κοινή ήταν η
αντίληψη πως με τη βοήθεια και την ευελιξία που προσφέρουν τα social media μπορεί πλέον εύκολα να υπάρξει επικοινωνία μέσα στο δυναμικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο startup οικοσύστημα.

Ωστόσο, υπήρξε συμφωνία στο ότι η δικτύωση μπορεί να είναι πλήρως επιτυχημένη μόνο και με τη φυσική παρουσία σε events και δράσεις, όπου η συζήτηση ανάμεσα στους
συμμετέχοντες μπορεί να είναι πολύ πιο ζωντανή και διαδραστική. Ακόμα, στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε και αναφορά στα χαρακτηριστικά που διαθέτουν όσοι εισέρχονται στο startup οικοσύστημα. Το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που θέλουν να καινοτομήσουν είναι ερευνητές των Πανεπιστημίων και ταλαντούχοι απόφοιτοι, οι οποίοι μέσα από τις ζυμώσεις της πανεπιστημιακής τους πορείας έχουν ιδέες οι οποίες μπορούν να φέρουν την αλλαγή στον τεχνολογικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του Startups Online, η πορεία της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας είναι ανοδική. Παρόλα αυτά οι  ομιλητές απάντησαν στο πως μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο το οικοσύστημα. Οι απαντήσεις τους βρήκαν σημείο τομής στις λέξεις επένδυση και χρηματοδότηση. Τέλος, υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, ομιλητών και συντονιστών στην εκδήλωση μέσα από quiz ερωτήσεων που τους έγινε αξιοποιώντας την πλατφόρμα Kahoot.

Οι καινοτόμες ιδέες και προτάσεις του Startups Online διαδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα μέσω των Community Partners του POS4work: The Port Global, Bizrupt, Xanthi TechLab, Phaos, Archimedes.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις