Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Αμερικανική Francisco Partners εξαγοράζει την MyHeritage έναντι 600 εκατ. δολαρίων

Στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας γενεαλογίας MyHeritage, προχώρησε η Αμερικανική Francisco Partners που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης και επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων. Μπορεί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας να μην διευκρινίστηκαν ακόμη, ωστόσο εκτιμάται πως θα ανέρχεται σε 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ισραηλινή MyHeritage παρέχει εξειδικευμένα DNA kits, σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα αναζήτησης προγόνων προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν οικογενειακά δέντρα δια μέσω της αναζήτησης σχετικών ιστορικών αρχείων, όπως λ.χ. απογραφής, μετανάστευσης, γάμων και ταφών και δη σε 42 γλώσσες. Μάλιστα, προ πενταετίας, η εταιρεία παρουσίασε μια υπηρεσία γενετικού ελέγχου που διασφαλίζει ταυτοποίηση DNA, εκτιμήσεις σχετικά με την καταγωγή και την εθνικότητα, για να ακολουθήσουν στοιχεία που αφορούσαν σε εξετάσεις υγείας για γενετικές καταστάσεις, όπως λ.χ. καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του μαστού, διαβήτη τύπου 2 και νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επιπροσθέτως, μόλις πέρυσι η MyHeritage ανέπτυξε καινοτόμα εργαλεία που βασίζονται σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σχετικά με τον χρωματισμό και την ενίσχυση ιστορικών φωτογραφιών.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει κάτι παραπάνω από 60 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ η βάση δεδομένων της εκτείνεται σε τουλάχιστον 13 δισεκατομμύρια (!) αρχεία ιστορικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις