Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χάκερς “εισέβαλαν” σε Startup και απέκτησαν πρόσβαση σε υλικό από 150.000 κάμερες εταιρειών!

Ένα “χτύπημα” από χάκερ στις ΗΠΑ, ήταν αρκετό για να διαρρεύσει τεράστιος όγκος δεδομένων που αφορά μεταξύ άλλων εταιρείες-κολοσσούς αλλά και… φυλακές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Startup Verkada, η οποία προσφέρει υπηρεσίες cloud για κάμερες ασφαλείας δέχθηκε κυβερνοεπίθεση. Μέσω αυτής, χάκερ πήραν στα χέρια τους, υλικό από περισσότερες από 150.000 κάμερες εταιρειών, μεταξύ των οποίων τα εργοστάσια και οι αποθήκες της Tesla, τα γραφεία της Cloudfare, της ίδιας της Verkada αλλά και άλλων εγκαταστάσεων, όπως νοσοκομεία, φυλακές και αστυνομικά τμήματα!

Σύμφωνα με τον Tillie Kottmann, ένα από τα μέλη της ομάδας που παραβίασε το σύστημα, η επίθεση είχε σκοπό να δείξει πόσο “κοινές” είναι οι κάμερες ασφαλείας των εταιρειών και πόσο εύκολα μπορούν να παραβιαστούν. Σημειώνεται ότι εκτός από τη ζωντανή ροή, η ομάδα ισχυρίζεται επίσης ότι απέκτησε πρόσβαση στο πλήρες αρχείο βίντεο όλων των πελατών της Verkada, κάτι που φαίνεται ακόμη πιο ανησυχητικό.

Σε δήλωση του προς το Bloomberg, εκπρόσωπος της Verkada σχολίασε: “Απενεργοποιήσαμε όλους τους εσωτερικούς λογαριασμούς για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η ομάδα εσωτερικής ασφάλειας και η εξωτερική εταιρεία ασφαλείας ερευνούν το μέγεθος και το εύρος αυτού του πιθανού ζητήματος”.

Σε κάθε περίπτωση, ο αντίκτυπος του γεγονότος αυτού αναμένεται να επιβαρύνει τη Verkada η οποία μέχρι τώρα ισχυριζόταν ότι εκσυγχρόνιζε την κυβερνοασφάλεια με τις πιο σύγχρονες και διασυνδεδεμένες κάμερες ασφαλείας.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις