Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Olympia Group ηγείται στον νέο γύρο χρηματοδότησης του Douleutaras

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επένδυση αυτή είναι μέρος της στρατηγικής του Ομίλου η οποία στηρίζει την καινοτομία που δίνει πραγματικές λύσεις στον καταναλωτή και τις καθημερινές του ανάγκες.

Η Olympia Group του Πάνου Γερμανού ανακοίνωσε σήμερα τη επένδυσή της στο Douleutaras, με τον όμιλο να ηγείται στο νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Η νέα χρηματοδότηση του Douleutaras, ο οποίος καταγράφει πετυχημένη πορεία με ραγδαία ανάπτυξη και χιλιάδες πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του σε Αγγλία, Γερμανία και Πολωνία ως «EasyHero», ενώ παράλληλα θα προσθέσει νέες τεχνολογικές δυνατότητες στην υφιστάμενη πλατφόρμα με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών.

Σε πέντε χρόνια λειτουργίας, ο Douleutaras κατόρθωσε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζεται, μέσω της πλατφόρμας.
Το οικοσύστημα της Douleutaras αριθμεί σήμερα πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έχει ως τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Επενδύουμε επιλεκτικά σε scaleups που χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργικότητα και πάθος για τον πελάτη τους, αξίες που είναι στο DNA του Ομίλου μας. Ο Douleutaras μπήκε σε μια αγορά που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τον καταναλωτή κι έδωσε μια πρωτοποριακή λύση που προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Με τη δική μας στήριξη, η πλατφόρμα θα επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό αλλά και στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο» αναφέρει για τη νέα επένδυση ο CEO του Ομίλου Olympia, Ρ. Μπουρλάς.
«Στόχος μας είναι να επενδύουμε σε δυνατές ομάδες με πάθος και όραμα και θεωρούμε ότι o Ανδρέας Γραμμάτης με την ομάδα του αλλά και τους επενδυτές του Douleutaras είναι μια πραγματικά εξαιρετική ομάδα σε διεθνές επίπεδο» επισημαίνει ο Ρ. Μπουρλάς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Όμιλος Olympia στηρίζει το όραμά μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στον καταναλωτή. Με τη νέα χρηματοδότηση του Ομίλου Olympia και τη σταθερή υποστήριξη του VentureFriends Fund, θα απευθυνθούμε σε εκατομμύρια χρήστες και χιλιάδες επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποδείξαμε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι εργασίες για το σπίτι μπορούν να γίνονται με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά» δηλώνει σχετικά ο CEO και Co-founder του Douleutaras, Ανδρέας Γραμμάτης.

Πρόκειται για την δεύτερη επένδυση του Ομίλου σε Scaleup, με την πρώτη να ήταν στην MaritimeTech Metis, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε Startups στους τομείς που δραστηριοποιείται.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι o Όμιλος Olympia έχει στο χαρτοφυλάκιό του την Public MediaMarkt (Retail), την Sunlight (Ενέργεια – Μπαταρίες), την Westnet (Distribution) ενώ συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό στην SoftOne (SaaS – Fintech) και την Lamda Developments (Real Estate).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις