Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα γερμανικά αεροταξί ετοιμάζονται για “απογείωση”

Εν μέσω πανδημίας τα αεροταξί προετοιμάζονται για τις πρώτες εμπορικές πτήσεις και σηκώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Σε μια περίοδο που οι μαζικές μετακινήσεις έχουν μειωθεί στις απολύτως απαραίτητες δυο γερμανικές εταιρείες σηκώνουν χρήματα για να τελειοποιήσουν τα ιπτάμενα ταξί που εξελίσσουν.

Η Volocopter μια Startup από την Νότια Γερμανία κατασκευάζει και δοκιμάζει ηλεκτρικά αεροσκάφη VTOL (κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) και έχει σηκώσει 200 εκατομμύρια ευρώ στον τελευταίο, τέταρτο γύρο χρηματοδότησης. Παράλληλα με τα αεροσκάφη της, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν δυο άτομα με χειραποσκευές, η Volocopter ετοιμάζει μια υπηρεσία αεροταξί σε αστικές περιοχές. Σύμφωνα με τον CEO της, Florian Reuter, η πρώτη επίσημη πτήση του ηλεκτρικού αεροταξί της VoloCity είναι δυο χρόνια μακριά ενώ το VeloDrone για μεταφορές φορτίων αναμένεται στην ενεργό λειτουργία νωρίτερα.
Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πόλεων που ενδιαφέρονται εντόνως για τα αεροταξί, ειδικά το Παρίσι θέλει να έχει ηλεκτρικά αεροταξί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Μέχρι σήμερα το Volocopter έχει πετάξει δοκιμαστικά στο Ελσίνκι, στη Στουτγάρδη, το Ντουμπάι και Σιγκαπούρης.

H Lilium, ο ανταγωνιστής της Volocopter, με ένα επίσης ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης προσγείωσης και απογείωσης δυο ατόμων, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Qell Acquisition Corp. σύμφωνα με το Bloomberg, η ο οποία είναι ήδη εισηγμένη στον NASDAQ και λειτουργεί με το μοντέλο SPAC, δίνοντας άμεση πρόσβαση σε χρηματιστηριακά κεφάλαια των Η.Π.Α. σε εταιρείες όπως η Lilium.
H Qell ειδικεύεται στην τεχνολογική αγορά των μεταφορών και μετακινήσεων ενώ μετά την συγχώνευση η αξία της νέας εταιρείας αναμένεται να αγγίξει τα 2 δις δολάρια.
Η Lilium έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 390 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως οι Baillie Gifford, Tencent και Atomico και ήδη έχει συμφωνίες με τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας καθώς και με τη πόλη του Ορλάντο στις Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις