Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ανοίγει νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για chip και 5G στο Μόναχο

Τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στο Μόναχο της Γερμανίας, ανακοίνωσε η Apple, στο πλαίσιο μιας επένδυσης άνω των 1.19 δισ. δολαρίων που θα κάνει στη χώρα τα επόμενα τρία χρόνια.

Το νέο εργαστήριο θα έχει έκταση 30.000 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Αντικείμενό του, θα είναι η ανάπτυξη chip και λογισμικού. Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν τεθεί σε λειτουργία, θα είναι το μεγαλύτερο αυτού του είδους στην Ευρώπη, ξεπερνώντας αυτά της Arm στο Cambridge και τη NXP στο Αϊντχόφεν.

Η Apple δήλωσε ότι πρόκειται να προσλάβει εκατοντάδες νέους υπαλλήλους στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Ήδη, η εταιρεία απασχολεί 4.000 υπαλλήλους σε όλη τη Γερμανία και 1.500 μηχανικούς σε επτά γραφεία στο Μόναχο. Είναι πιθανό ότι ορισμένα από αυτά να ενοποιηθούν όταν το νέο κτίριο είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με την Apple, οι υπάρχοντες μηχανικοί της στο Μόναχο εργάζονται σε τομείς όπως η διαχείριση ισχύος, οι επεξεργαστές εφαρμογών και οι ασύρματες τεχνολογίες. Μαζί, έχουν βελτιώσει την απόδοση των συσκευών iPhone, iPad, Apple Watch και Mac. Οι νέοι μηχανικοί, πρόκειται να επικεντρωθούν στο 5G και σε μελλοντικές ασύρματες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν μόντεμ για προϊόντα της Apple.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για όλα όσα θα ανακαλύψουν οι νέες ομάδες του Μονάχου – από την εξερεύνηση των νέων συνόρων της τεχνολογίας 5G, έως μια νέα γενιά τεχνολογιών που φέρνουν δύναμη, ταχύτητα και συνδεσιμότητα στον κόσμο», δήλωσε ο Tim Cook, Apple Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις