Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Απόβαση” σε 50 πόλεις της Ευρώπης κάνουν τα πατίνια της Bird

Σε επένδυση 150 εκατ. δολαρίων με στόχο τη μαζική επέκτασή της στην Ευρώπη, προχωράει η Bird. Η εταιρεία, με έδρα τη Σάντα Μόνικα, ανακοίνωσε ότι φέρνει τα πατίνια της σε 50 νέες πόλεις τους επόμενους μήνες, αναπτύσσοντας παράλληλα το στόλο της στις πόλεις που δραστηριοποιείται ήδη.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η αγορά των ηλεκτρικών πατινιών συνεχίζει να πηγαίνει ιδιαίτερα καλά στη Γηραιά Ήπειρο, ευνοούμενη από την πανδημία και τους κανόνες αποστασιοποίησης.

«Η Ευρώπη διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο αγκαλιάζοντας την αγορά της μικροκινητικότητας, αλλά και προωθώντας τον επανασχεδιασμό των πόλεων για την ασφαλή χρήση τους», ανέφερε ο Travis VanderZanden, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bird, σε δήλωσή του.

Από τότε που προσγειώθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2019, η Bird έχει δει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην Ευρώπη, η οποία έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και μια κουλτούρα που εξαρτάται λιγότερο από τα προσωπικά οχήματα. Έτσι, το 2020 απέκτησε την Circ, μια κορυφαία επιχείρηση ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και έφτασε σήμερα να δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η νέα επένδυση, αντιπροσωπεύει επομένως τον διπλασιασμό του τρέχοντος αποτυπώματος της Bird. Μέρος των 150 εκατ. δολαρίων, θα επενδυθούν, μεταξύ άλλων, σε συνεργασίες και προγράμματα σε όλη την Ευρώπη, σχεδιασμένα για τη βελτίωση της μετακίνησης για όλους τους κατοίκους της ηπείρου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις