Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Whereby: Μια πλατφόρμα από τη Νορβηγία τα βάζει με το Zoom

Η πλατφόρμα Whereby από τη Νορβηγία, εξασφάλισε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 12 εκατ. δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια κυριαρχίας της ενάντια σε κολοσσούς όπως η Google, η Microsoft και το Zoom.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2013, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα προσωποκεντρικών τηλεδιασκέψεων και έχει ως αποστολή να διευκολύνει τις συνδέσεις 1 δισ. ανθρώπων μέχρι το 2024.  Η πλατφόρμα έχει λάβει μέχρι σήμερα σημαντικές διακρίσεις και έχει χαρακτηριστεί ως η πιο εύκολη στη χρήση και η αγαπημένη του κοινού από μέσα όπως οι New York Times.

Με τη νέα χρηματοδότηση, της οποίας ηγήθηκε η Point Nine, η Whereby θέλει να ενισχύσει την πλατφόρμα της, να μεγαλώσει την ομάδα της και να αναπτύξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Στην προσπάθεια αυτή, θα έχει τη στήριξη 20 ακόμα ιδιωτών επενδυτών, στους οποίους περιλαμβάνονται ιδρυτές εταιρειών όπως η Typeform, η GoCardless αλλά και η Spotify!

«Πέρυσι, είδαμε τη μαζική υιοθέτηση των τηλεδιασκέψεων. Τώρα πρόκειται να δούμε την εμπειρία του χρήστη να περνά σε νέο επίπεδο», δήλωσε ο Christoph Janz, partner στην Point Nine.

«Η κούραση από το Zoom είναι πραγματική και για όσους εκτιμούν τον όμορφο σχεδιασμό και την προηγμένη ασφάλεια, το Whereby είναι ο ιδανικός χώρος εργασίας και επικοινωνίας. Η ομάδα συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον των συναντήσεων, είτε μέσω βίντεο είτε αλλιώς, θα έχει την ανθρώπινη σύνδεση στο επίκεντρο», σχολίασε ο ιδρυτής του Twenty Minute VC, Harry Stebbings.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις