Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sanofi, Generali, Orange και Capgemini δημιουργούν πανευρωπαϊκό οικοσύστημα healthtech

Η νέα κοινοπραξία θα λειτουργεί κατά βάσει online ενώ θα υπάρξει και φυσικά έδρα στο Παρίσι.

Sanofi, Generali, Orange και Capgemini θα επενδύσουν 24 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που επιταχύνει την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων healthtech στην Ευρώπη. Στόχος της κοινοπραξίας είναι να συγκεντρώσει ταλέντα απ’ όλη την Ευρώπη αλλά και να ενισχύσει τη θέση της Γαλλίας στον τομέα των τεχνολογιών υγείας, στο πλαίσιο της κρατικής πρωτοβουλίας Campus PariSanté.

Η πλατφόρμα online  θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2021 και η φυσική έδρα θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2021.

Βασικός στόχος θα είναι φυσικά η αξιοποίηση της καινοτομίας και της ευελιξίας των Startups προκειμένου να αναπτυχθούν ψηφιακές λύσεις που θα προσδώσουν αξία στους ασθενείς αλλά και γενικά στο οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα θα εστιάζει γύρω από μια τεχνολογία, μια ασθένεια, έναν πληθυσμό ασθενών ή ένα θέμα δημόσιας υγείας και θα έχει διάρκεια για ένα ή δυο έτη. Το νέο οικοσύστημα, θα φέρει σε επαφή τις τέσσερις ιδρυτικές εταιρείες με Startups για την κοινή δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρωτοβουλία θα έχει τρεις βασικούς πυλώνες σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

  • Οι ιδρυτικές εταιρείες θα μοιραστούν και θα συγκεντρώσουν τεχνολογίες, τεχνογνωσία και τα δεδομένα τους με επιλεγμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και εντός ενός ηθικού και υπεύθυνου πλαισίου, για να υποστηρίξουν την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων που βελτιώνουν την ποιότητα, την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την παραγωγικότητα της υγειονομικής περίθαλψης.
  • Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του οικοσυστήματος θα ενσωματωθεί από τις ιδρυτικές εταιρείες, τις συνεργαζόμενες εταιρείες και περίπου εκατό γαλλικές και ευρωπαϊκές Startups, καθώς και άλλους παράγοντες στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της τεχνολογίας και της ασφάλισης, των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, των ενώσεων ασθενών, των ρυθμιστικών αρχών και των πανεπιστημίων.
  • Η ανάπτυξη συγκεκριμένων λύσεων για την οικοδόμηση των αυριανών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, από την αρχική ιδέα μέχρι τη διάθεσή τους σε ασθενείς ή/και επαγγελματίες υγείας. Η ισχύς αυτής της συμμαχίας βασίζεται στο γεγονός ότι ολόκληρο το οικοσύστημα θα επικεντρωθεί ταυτόχρονα στην ίδια δέσμευση, η οποία θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας και δημιουργίας αξίας για τους ασθενείς και ολόκληρο τον τομέα υγείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις