Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook έφτιαξε βραχιόλι που διαβάζει τα ηλεκτρικά σήματα του χεριού για AR και VR!

Μια φουτουριστική συσκευή που φέρνει τον εικονικό κόσμο πιο κοντά στον πραγματικό αναπτύσσει το Facebook.

Το Facebook Reality Labs, το ερευνητικό τμήμα AR/VR του μεγάλου δικτύου Social Media, πραγματοποίησε μια επίδειξη από μια ειδική φορετή συσκευή ειδικά για τον έλεγχο γυαλιών AR και VR την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η πρωτότυπη συσκευή βρίσκεται πολλά χρόνια μακριά από τα ράφια των καταστημάτων και μπορεί να ανιχνεύει τα ηλεκτρικά σήματα που ταξιδεύουν από το νωτιαίο μυελό στο χέρι και τα δάχτυλα, επιτρέποντάς του να προβλέψει τι θέλει να κάνει ένας χρήστης και να αναπαράγει τις κινήσεις του χεριού σε περιβάλλοντα AR / VR.

Σήμερα για να γίνουν αυτές οι κινήσεις σε ένα εικονικό περιβάλλον θα πρέπει να φορεθούν πολύπλοκα και ακριβά γάντια με πολλούς αισθητήρες ή ειδικές συσκευές – χειριστήρια.
Η συσκευή είναι ικανή να ανιχνεύει κίνηση δακτύλου ακόμα και ενός χιλιοστού, χρησιμοποιώντας στην ουσία μια ηλεκτρομυογραφία για να μεταφράσει τα ηλεκτρικά σήματα στα νεύρα μας σε ψηφιακές εντολές.

Οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας μέσω λεπτών κινήσεων των δακτύλων, όπως η χρήση μιας χειρονομίας “κλικ” για να δείξουν ότι θέλουν να ακούσουν ένα podcast για παράδειγμα.
Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στους χρήστες να πληκτρολογούν σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο και γενικά να χειρίζονται αντικείμενα AR όπως οι τζεντάι στον Πόλεμο των Άστρων.

Αν και αυτή η συσκευή είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια μακριά, τα έξυπνα γυαλιά του Facebook θα βγουν στην αγορά μέσα στο 2021 μέσω της συνεργασίας με την Ray-Ban και τη μητρική της εταιρεία, Luxottica Group SpA.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις