Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Connect the Dots: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής καθοδήγησης από την Ελληνική Πρωτοβουλία

Τη σύνδεση των δυναμικών και χαρισματικών νέων επιχειρηματιών που χτίζουν τη Νέα Ελλάδα με τα λαμπρότερα φώτα της Ελληνικής Διασποράς επιδιώκει το Connect the Dots, το νέο Εικονικό Πρόγραμμα Καθοδήγησης της Επιχειρηματικότητας που υλοποιεί η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI).

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας», τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Βρίσκεται επίσης υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το Connect the Dots θα ενώσει δύο κόσμους. Θα φέρει σε επαφή ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες από την Ελλάδα, με επαγγελματίες στις ΗΠΑ που είναι μέλη ομάδων όπως η λαμπρή κοινότητα Νέων Ηγετών του THI. Στόχος είναι οι κοινότητες αυτές να συνδεθούν με ουσιαστικό και δομημένο τρόπο, που θα τους επιτρέψει να μάθουν η μία από την άλλη και να παρέχουν πολύτιμη υποστήριξη και καθοδήγηση, βοηθώντας τις ελληνικές εταιρείες να αναπτυχθούν και να ακμάσουν.

Το πρόγραμμα σηματοδοτεί ένα ακόμη εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την υποστήριξη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι που το ψηφιακό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Connect the Dots αποτελεί μέρος της καμπάνιας της Πρεσβείας για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι χώρες μας είναι στενά συνδεδεμένες από τις απαρχές τους, με ενωτικό στοιχείο τις δημοκρατικές αξίες που οι γενιές των πολιτών μας έχουν δεσμευτεί να διαφυλάσσουν και να υπερασπίζονται. Η Ελληνική Διασπορά, και ιδιαίτερα οργανώσεις όπως το THI συμβάλλουν στην εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών μας, αποτελώντας μια ζωτικής σημασίας γέφυρα μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. Το THI και η Πρεσβεία θα συνεργαστούν για να φέρουν σε επαφή επιτυχημένους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματικούς ηγέτες με νέους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι θα λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη σε θέματα δικτύωσης, ώστε να αναπτύξουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις τους. Όπως και άλλα προγράμματα στα οποία έχουμε συνεργαστεί με το THI στο παρελθόν, το Connect the Dots υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Ελλάδας και τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξή της, προς όφελος και των δύο χωρών μας. Είμαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελέσει μία ακόμη πλατφόρμα που θα ενισχύσει τους επιχειρηματικούς και επιστημονικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας».

Το THI, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας, με σκοπό να ανταποκριθεί στην επιδεινούμενη οικονομική κρίση και να στηρίξει και να διαμορφώσει τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας, έχει εντείνει τους ρυθμούς, ώστε να βοηθήσει τον ελληνικό λαό και τις επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πρόκληση της πανδημίας.

Η Pobuca, που θα λάβει υπηρεσίες καθοδήγησης, δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η επιχειρηματική πρωτεύουσα του κόσμου και οι νέοι Ελληνοαμερικανοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της αριστείας. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε και να μάθουμε μαζί».

Η Anassa Organics, που θα λάβει επίσης υπηρεσίες καθοδήγησης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει όριο στα θετικά πράγματα που μπορούν να προκύψουν από αυτό το εγχείρημα. Η υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ μας ενθαρρύνει και είναι για μας πηγή έμπνευσης».

Ο Μέντορας και μέλος της Ομάδας Νέων Ηγετών του ΤΗΙ Κωστής Βασλιακάκης, δήλωσε: «Θα συνδέσουμε τους Νέους Ηγέτες και μερικά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του THI με ιδρυτές νεοσύστατων επιχειρήσεων και άλλους επιχειρηματίες από την Ελλάδα ή με ελληνική καταγωγή, για να καλλιεργήσουμε περαιτέρω το οικοσύστημα και να δημιουργήσουμε μια στενά συνδεδεμένη κοινότητα της οποίας τα μέλη θα αλληλοϋποστηρίζονται».

Η Μέντορας και μέλος της Ομάδας Νέων Ηγετών του ΤΗΙ Χριστίνα Μονιώδη, σημείωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το πρόγραμμα Connect the Dots θα δει να φέρνουμε κοντά Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα».

Ο Μέντορας και μέλος της Ομάδας Νέων Ηγετών του ΤΗΙ Κρις Γουλάκος, ανέφερε από την πλευρά του: «Το ΤΗΙ είναι ιδιαιτέρως υπερήφανο για όσα έχουν καταφέρει οι νέοι επιχειρηματίες της Ελλάδας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους βοηθήσουμε να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο».

O Ντην Μητρόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΗΙ, πρόσθεσε: «Για το ΤΗΙ, είναι τιμή να συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, αυτή τη φορά υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η εστίασή μας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη για την Ελλάδα και το λαό της μεγαλώνει, ειδικά καθώς γινόμαστε μάρτυρες των επιτυχιών του οικοσυστήματος».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής, επικοινωνήστε στέλνοντας μήνυμα στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις