Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δύο ελληνικές Startups στους νικητές του διαγωνισμού STARTUP3

O πρώτος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για DeepTech Startups που πραγματοποιείται στην Ελλάδα συγκέντρωσε 250 Startups από όλη την Ευρώπη. Τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οργάνωσε και συντόνισε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Την τελική πεντάδα των νικητών ανακοίνωσε το πρόγραμμα STARTUP3 την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, δεύτερη ημέρα του Pitch Stop #2 που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για DeepTech Startups που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με δύο επιχειρήσεις στην πρώτη πεντάδα να είναι ελληνικές. Πρόκειται για την RTsafe και τη Magos. Στην πεντάδα επίσης διακρίθηκαν οι Centiloc, η Fauna και Detektia.

Οι Startups που διακρίθηκαν στην τελική πεντάδα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων και τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρουν λύσεις στους τομείς Agritech, Healthech, Retail, Consumer Relations, XR, AI και Earth Observation

H RT Safe προσφέρει μια μοναδική προσωποποιημένη προσέγγιση για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που σχετίζονται με την ακτινοθεραπεία για καρκίνο του εγκεφάλου.

Η Magos έχει αναπτύξει ένα συνδεδεμένο γάντι που εφαρμόζεται στην ιατρική εκπαίδευση. Πιθανές εφαρμογές αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας είναι η εκτέλεση ενεργειών και κινήσεων εξ αποστάσεως, περιλαμβανομένης της εκμάθησης χειρουργικών επεμβάσεων.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 250 startups από όλη την Ευρώπη, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βαθιάς τεχνολογίας (Deep-Tech). Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ως μέλος της κοινοπραξίας του έργου.

Η 3η και τελευταία φάση του προγράμματος εστιάζει στην επιτυχή πρόσβαση σε δυνητικούς  πελάτες, στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ νεοσύστατων/μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεγάλων εταιρειών και στην ταχεία διεθνοποίηση τους αλλά και την επικοινωνία με VCs και επιταχυντές σε όλη την Ευρώπη.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετέχει ενεργά στην κοινοπραξία του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar. Παράλληλα, υποστηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις σε διαφορετικά πεδία, από την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μέχρι τη γεωεπισκόπηση και τη βιοτεχνολογία με στόχο την παγκόσμια δικτύωση τους, την αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις