Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στην NEUROPUBLIC και στηρίζει την ευφυή γεωργία

Την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου 5% της NEUROPUBLIC A.E, η οποία αναπτύσσει μεταξύ άλλων ευφυή συστήματα γεωργίας, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Με την επένδυση αυτή, η τράπεζα ολοκληρώνει την πρώτη φάση της εμπορικής συνεργασίας της με την εταιρεία, στοχεύοντας στην παροχή πακέτων υπηρεσιών, που σχετίζονται με την ενσωμάτωση μεθοδολογιών ευφυούς γεωργίας στο χωράφι.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτεί το επενδυτικό πλάνο της NEUROPUBLIC AE, με σκοπό τη συνεχιζόμενη κατασκευή και ανάπτυξη της τεχνολογικής και επιχειρησιακής υποδομής ευφυούς γεωργίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και την επέκτασή της σε άλλες χώρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς, δέσμευσή της είναι να οδηγήσει τους πελάτες της, με ασφάλεια και αναπτυξιακή δυναμική στην εφαρμογή των στρατηγικών σχεδίων της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027. Η επένδυσή της, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δέσμευσης και της συμβολής της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η NEUROPUBLIC ιδρύθηκε το 2003 στον Πειραιά και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών υψηλών απαιτήσεων σε Web και Cloud περιβάλλον. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει “την πρώτη και μοναδική υποδομή μεγάλης κλίμακας Διαδικτύου των Πραγμάτων στην Ελλάδα”, με χιλιάδες ασύρματους αισθητήρες, δικής της σχεδίασης και κατασκευής, εγκατεστημένους στην αγροτική γη.

Η NEUROPUBLIC επενδύει σημαντικά ποσά στον Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της), πάντα με στόχο στην ψηφιοποίηση και την αναμόρφωση της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία είναι μόνιμο μέλος σε φορείς όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Εταιρειών Τηλεπισκόπησης (EARSC), η Συμμαχία για την Καινοτομία του Διαδικτύου Πραγμάτων (AIOTI), ο Σύνδεσμος για την αξία των Μεγάλων Δεδομένων (BDVA), η Hellenic Emerging Technologies Industry Association (HETiA), κ.α.

Τον Μάρτιο, η NEUROPUBLIC ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Εμβληματικό Πείραμα Καινοτομίας 26 (Flagship Innovation Experiment) “Digitizing Open Field Vegetables” του Ευρωπαϊκού έργου SmartAgriHubs. Η συγκεκριμένη δράση αφορά στη συνεργασία μεταξύ της NEUROPUBLIC, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Marathon Bio-products ως Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας, με αντικείμενο την υποστήριξη της καλλιέργειας υπαίθριων βιολογικών λαχανικών με σύγχρονες μεθόδους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις