Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Digital: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα προγράμματα του 2022

Το EIT Digital ξεκίνησε την οικοδόμηση των δράσεων του προγράμματος EIT Digital 2022 και δέχεται αιτήσεις για αυτό έως τις 12 Μαΐου 2021.

Το EIT Digital 2022 απευθύνεται σε επιχειρηματικά μυαλά που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν μια επιχείρηση ή προϊόν βαθιάς τεχνολογίας (Innovation Factory) ή να παραδώσουν επιχειρηματικά προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στην ψηφιακή τεχνολογία (Entrepreneurial Academy).

Το EIT Digital Innovation Factory υποστηρίζει πανευρωπαϊκές ομάδες από εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Με την υποστήριξη του προγράμματος, οι ομάδες αυτές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του EIT και λαμβάνουν οικονομική στήριξη για να ξεκινήσετε ή να ενισχύσουν την ψηφιακή επιχείρηση και τα προϊόντα τους.

Το EIT Digital Entrepreneurial Academy παρέχει υποστήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων και μαθημάτων με στοιχεία επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητά προτάσεις για το Master School, το Professional School και το Summer School.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, το EIT Digital έχει περισσότερους από 300 συνεργάτες από επιχειρήσεις και βιομηχανία, έρευνα και ακαδημαϊκό χώρο, επενδύσεις και δημόσιο τομέα. Μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 370 νεοφυείς επιχειρήσεις και scaleups που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ έχει εκπαιδεύσει πάνω από 3000 άτομα.

Οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα μπορούν να υποβληθούν έως τις 12/5. Η τελική επιλογή θα γίνει μέχρι το τέλος του Ιουνίου ενώ οι δραστηριότητες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις