Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureFriends: Επενδύσεις 60.6 εκατομμυρίων ευρώ και 3 exits σε 5 χρόνια

Τα πέντε χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το VentureFriends, το VC που μετρά σήμερα επενδύσεις ύψους 60.6 εκατομμυρίων ευρώ σε 37 startups.

Η ιστορία του ξεκίνησε το 2016, όταν ο Απόστολος Αποστολάκης, έμπειρος entrepreneur (co-founder του efood και του doctoranytime) και ο Γιώργος Δημόπουλος μετά από κάποια χρόνια δραστηριοποίησής τους ως angel investor, παρατήρησαν το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε στις startups αρχικού σταδίου στην Ελλάδα. Μαζί, δημιούργησαν το VF1, ένα fund 20 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την υποστήριξη φιλόδοξων ομάδων. Δύο χρόνια αργότερα, το δεύτερο fund της ομάδας (VF2) «γεννήθηκε» ως μέρος του EquiFund, και συνέχισε τις επενδύσεις, με γνώμονα τα διδάγματα των προηγούμενων χρόνων.

Όλα αυτά τα χρόνια, το VC έχει στηρίξει αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως η Blueground, η Accusonus και η Spotawheel και έχει πετύχει 3 exits, με τελευταίο την εξαγορά της MyJobNow. Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε επενδύσεις 243 εκατ. ευρώ σε διαφορετικούς τομείς, με ιδιαίτερη προτίμηση στο Proptech (32%) και τα Marketplaces (26%). Έχει στηρίξει 93 founders και 1.407 υπαλλήλους, ενώ τα έσοδά των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του φτάνουν σήμερα τα 166.2 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον «απολογισμό» του:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις