Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι απαντά η Beat για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από οδηγό της

‘Fake news’ χαρακτηρίζει, σε σημερινή της ανακοίνωση η Beat, την καταγγελία για υποτιθέμενο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από οδηγό της, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στα social media.

Η εταιρεία αναφέρει ότι εντόπισε την ανάρτηση κατά τις πρώτες ώρες της δημοσίευσής της και προχώρησε άμεσα σε συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες αποτελούν και πάγια πρακτική της. Αρχικά απενεργοποίησε προσωρινά τον οδηγό από την πλατφόρμα και στη συνέχεια προχώρησε σε έλεγχο προκειμένου να ταυτοποιηθεί η εν λόγω διαδρομή και τα στοιχεία οδηγού και επιβάτη. Στη συνέχεια γνωστοποίησε τις διαδικτυακές αναφορές στις αρχές και επικοινώνησε με τους δύο εμπλεκόμενους.

Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και το περιεχόμενο των επικοινωνιών της εταιρείας με την επιβάτη και τον οδηγό, προέκυψε πως τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση, δεν ευσταθούν, ούτε και υπάρχει κάποια επώνυμη καταγγελία για το υποτιθέμενο περιστατικό.

Στην ανακοίνωση της, η εταιρεία τονίζει πως τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει τις μετακινήσεις με ταξί ασφαλέστερες για όλους, και υπενθυμίζει ότι:

  • Η διαδρομή καταγράφεται live στο χάρτη.
  • Είναι γνωστά τα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος.
  • Μετακινείται κανείς μόνο με επαγγελματίες οδηγούς ταξί, αδειοδοτημένους από το κράτος.
  • Υπάρχει συνεργασία με οδηγούς με υψηλή βαθμολογία από τους επιβάτες.
  • Διαθέτει το “Share my Ride”, όπου ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το link με τη live διαδρομή του στο χάρτη με τα αγαπημένα του πρόσωπα.
  • Διαθέτει ομάδα υποστήριξης 24/7.

«Στη Beat, η οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση, διάκριση ή βία δεν είναι ανεκτή. Αυτή είναι βασική αρχή λειτουργίας της εφαρμογής και αφορά όλους τους χρήστες μας. Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες η αναδημοσίευση προσωπικών στοιχείων χρηστών και η δίχως τεκμηρίωση αναπαραγωγή μιας ανάρτησης, αγγίζει το φάσμα των Fake News, παρασύροντας καλοπροαίρετους πολίτες, με τους οποίους συστρατευόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή μη ανεκτής συμπεριφοράς. Από την πλευρά τους, τα ελληνικά ΜΜΕ λειτούργησαν υπεύθυνα και δεν δημοσίευσαν ούτε γραμμή από τη φημολογία που αναπαραγόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απέναντι σε όσους το έκαναν σκόπιμα, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προς υπεράσπιση της εταιρικής μας φήμης», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Beat, Βασίλης Ντάνιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις