Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Clubhouse: Νέα χρηματοδότηση με την αξία του να φτάνει τα 4 δισ. δολάρια!

Εκθετική ανάπτυξη για το app ραδιοφωνικών εκπομπών ενώ έχει τραβήξει των ενδιαφέρον των Twitter και Facebook.

H πολυσυζητημένη πλατφόρμα “ραδιοφωνικών εκπομπών” σε app Clubhouse ανακοίνωσε χθες ότι ολοκλήρωσε τον Γ΄ γύρο χρηματοδότησης της, με το Facebook να φέρεται ότι ετοιμάζει μια ανταγωνιστική υπηρεσία.

Αν και το ποσό της χρηματοδότησης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, στον γύρο ηγήθηκε ο Andrew Chen της 16z και συμμετείχαν οι DST Global, Tiger Global και Elad Gil. Σύμφωνα με το Reuters, η αποτίμηση του Clubhouse έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ίδιο επίπεδο με το ποσό που θα έδινε το Twitter για την εξαγορά του μέσα στον Απρίλιο.

Το Clubhouse Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020 και πρόκειται για μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στον ήχο. Επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες και εκπομπές, κάτι μεταξύ ραδιοφωνικής εκπομπής και podacast.

Βέβαια το Clubhouse χαρακτηρίζεται από μια αντίφαση, ενώ ανακοίνωσε ότι επενδύει στην κοινότητα και την ποικιλότητα φωνών, η εφαρμογή προσφέρεται μόνο σε iOS (λειτουργεί σε iPhone και σε iPad), έχοντας αφήσει εκτός ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό του Android. Επίσης ακόμα λειτουργεί μέσω προσκλήσεων.

Εκτός από το Twitter, το Clubhouse έχει τραβήξει τη προσοχή και του Facebook μια και σύμφωνα με το Vox το Facebook σχεδιάζει να ανακοινώσει μια σειρά προϊόντων κάτω από την ομπρέλα του “κοινωνικού ήχου” μέσω των δωματίων τηλεδιασκέψεων που ήδη προσφέρει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις