Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΙΤ Manufacturing: 5 εκατ. ευρώ για ελληνικές IndustryTech Startups

Το πρόγραμμα καλύπτει και τους τρεις πυλώνες του τριγώνου γνώσης του ΕΙΤ: της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της δημιουργίας επιχειρήσεων.

Το EIT Manufacturing είναι το νεότερο hub του European Institute of Technology (EIT) και μια ελληνική επιτυχία μάλιστα, μια και στη κοινοπραξία που το υλοποίησε ηγήθηκε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και η ομάδα του καθηγητή Γιώργου Χρυσολούρη.

H Ελλάδα ανήκει στο περιφερειακό πρόγραμμα καινοτομίας (RIS) του ΕΙΤ, για τις χώρες που χρειάζονται υποστήριξη στα της καινοτομίας,  με το EIT Manufacturing να διαθέτει 5 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη καινοτόμων εταιρειών αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης για την αύξηση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας του τομέα της βιομηχανικής παραγωγής εν γένει.

Το πρόγραμμα καλύπτει και τους τρεις πυλώνες του τριγώνου γνώσης του ΕΙΤ: της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της δημιουργίας επιχειρήσεων, όχι μόνο για την ενίσχυση της καινοτομίας, αλλά και για τη διασφάλιση ειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού και μεταφοράς τεχνολογίας σε χώρες όπως η Ελλάδα.

«Το περιφερειακό πρόγραμμα καινοτομίας του ΕΙΤ αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΙΤ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στοχευμένη στήριξη σε ευρύ φάσμα χωρών και περιφερειών στην Ευρώπη, ενισχύοντας την ικανότητα καινοτομίας, τα ταλέντα και την ενσωμάτωσή τους στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΙΤ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε πρόσθετους, υψηλού δυναμικού παράγοντες και περιφερειακούς παράγοντες από τη μεταποιητική βιομηχανία, συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας της Ευρώπης και συμβάλλουμε στην επίτευξη περισσότερης καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο Luke Incorvaja, Υπεύθυνος Στρατηγικής στο EIT.

«Το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής του περιφερειακού προγράμματος καινοτομίας είναι σημαντικό για το ΕΙΤ αλλά και για την ευρωπαϊκή μεταποιητική βιομηχανία στο σύνολό της. Πολλοί γνωστοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές, ηγέτες στην παγκόσμια αγορά, εξαρτώνται από προμηθευτές, υπεργολάβους και παρόχους λύσεων που εδρεύουν σε αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Δρ Κωνσταντίνος Γεωργούλιας, Διευθυντής Περιφερειακού Σχεδίου Καινοτομίας και Υποθέσεων της ΕΕ στo ΕΙΤ Manufacturing.

Η μεταποιητική βιομηχανία αποτελεί παγκόσμια βάση για την ευημερία και κλειδί για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της Ευρώπης με περισσότερες από 2 εκατομμύρια μεταποιητικές εταιρείες να παρέχουν πάνω από 32 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Ανοικτά προγράμματα για το 2021

Το ΕΙΤ Jumpstarter απευθύνεται σε άτομα/ομάδες από χώρες του ΕΙΤ RIS που έχουν καινοτόμες ιδέες αλλά χρειάζονται βοήθεια για να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα παρέχει καθοδήγηση από τους καλύτερους στην κατηγορία τους για την επικύρωση νέων ιδεών και τη βοήθεια στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου.

Evolution of research results in manufacturing, απευθύνεται σε ΜμΕ, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα έτσι ώστε να οριστικοποιήσουν το προϊόν τους για να βγει στην αγορά. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

BoostUp! RIS 2021. Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από το EIT Manufacturing Days στο ViennaUP’21, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Startups στην Ευρώπη. Θα λάβει χώρα στις 11 και 12 Μαΐου.  Περισσότερες πληροφορίες για το BoostUp! RIS 2021 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις