Εισαγγελείς από 44 πολιτείες των ΗΠΑ βάζουν φρένο στο νέο “παιδικό Instagram”

Γενικοί εισαγγελείς από 44 πολιτείες των ΗΠΑ καλούν το Facebook να εγκαταλείψει το σχέδιό του για τη δημιουργία ενός νέου Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών, αναφέροντας τις επιβλαβείς επιπτώσεις  που μπορεί να έχει ένα τέτοιο μέσο στην υγεία τους και τονίζοντας το κακό παρελθόν που έχει το Facebook όσον αφορά την προστασία των παιδιών στην πλατφόρμα του.

Σε επιστολή που απέστειλαν στον Mark Zuckerberg τη Δευτέρα, οι εισαγγελείς έκαναν αναφορά ειδήσεις και ερευνητικά ευρήματα που μεταξύ άλλων αποδεικνύουν ότι τα κοινωνικά μέσα και το Instagram, ειδικότερα, έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική ευεξία των παιδιών, συμβάλλοντας για παράδειγμα στη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση αλλά και σε αυτοκτονικούς ιδεασμούς.

Τόνισαν επίσης ότι τα μικρά παιδιά δεν είναι έτοιμα να χειριστούν το φάσμα των προκλήσεων που συνοδεύει την ύπαρξη ενός λογαριασμού στο Instagram, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ζήτημα του απορρήτου, της μονιμότητας των αναρτήσεων και της πλοήγησης σε περιεχόμενο που ίσως δεν είναι κατάλληλο για αυτά. Σημείωσαν, παράλληλα, ότι μόνο το 2020 καταγράφηκαν 20 εκατ. αναφορές που αφορούσαν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram.

Οι Αξιωματούχοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα αποτυχημένης διαχείρισης περιοχομένου που αφορούσε παιδιά, από την πλευρά του Facebook και είπαν χαρακτηριστικά ότι το Facebook δεν απαντά σε μια ανάγκη των παιδιών αλλά δημιουργεί μία για αυτά!

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι η εταιρεία μόλις άρχισε να εξερευνά τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας και δεσμεύτηκε να μην εμφανίσει διαφημίσεις σε κανένα προϊόν που ενδέχεται να αναπτύξει για άτομα κάτω των 13 ετών.  “Συμφωνούμε ότι κάθε εμπειρία που αναπτύσσουμε πρέπει να δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους και θα συμβουλευτούμε ειδικούς στην ανάπτυξη παιδιών, την ασφάλεια των παιδιών και την ψυχική υγεία για να τη διαμορφώσουμε. Ανυπομονούμε επίσης να συνεργαστούμε με νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των γενικών εισαγγελέων του έθνους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις