Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όμιλος ΟΤΕ: Σχέδια για πληθυσμιακή κάλυψη 5G άνω του 50% στα τέλη του 2021

Έμφαση στην επέκταση του 5G αναμένεται να δώσει τη φετινή χρονιά ο Όμιλος ΟΤΕ, στοχεύοντας, σύμφωνα με το Emea.gr, σε πληθυσμιακή κάλυψη 5G πάνω από 50% στα τέλη του 2021, καθώς και στην κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων έως το 2023. Ο στόχος αυτός έγινε γνωστός στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου για το Α’ τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο διάστημα τα έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, στα 717,0 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 1,4% έναντι ενός τριμήνου που είχε επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία. Τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE παρουσίασαν μείωση 1,2% στο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 787,9 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων ύψους 158,8 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2021, αυξημένα κατά 3,9% σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2020. Ο Όμιλος κατέγραψε προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές μετά από μισθώσεις 162,8 εκατ.ευρώ, αυξημένες κατά 55,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2020.

Στην κινητή, τα έσοδα από υπηρεσίες παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο τρίμηνο σε σχέση με τα αντίστοιχα, προ πανδημίας, επίπεδα του Α’ τριμήνου του 2020. Οι τάσεις βελτιώθηκαν σημαντικά από τα προηγούμενα τρίμηνα, κυρίως λόγω της καρτοκινητής.

Ο ΟΤΕ κατέγραψε ακόμα ένα τρίμηνο με ρεκόρ στις καθαρές νέες συνδέσεις υπηρεσιών οπτικής ίνας, στις 60 χιλιάδες, με το συνολικό αριθμό πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων να ανέρχεται σε 1.005 χιλιάδες. Με τους πελάτες να υιοθετούν όλο και περισσότερο υπηρεσίες FTTx, το ποσοστό των πελατών που απολαμβάνουν ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες έχει αγγίξει το 17% των συνδέσεων οπτικών ινών, περισσότερο από το διπλάσιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Ο ΟΤΕ πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο που είχε θέσει για την επέκταση υποδομών οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), αγγίζοντας τα 340 χιλιάδες νοικοκυριά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών COSMOTE TV στις 31 Μαρτίου 2021 ανήλθε στις 578 χιλιάδες, αυξημένος κατά 3,8% σε ετήσια βάση.

Τέλος, το ICT είχε ακόμα ένα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση εσόδων 3% σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2020, καθώς ο ΟΤΕ αξιοποιεί την εμπειρία του στην υλοποίηση μεγάλων έργων ICT, για επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις