Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γερμανική Holidu σηκώνει 45 εκατ. δολάρια και “κοιτάζει” την Ελλάδα

Παρά την πανδημία που πλήττει τον κλάδο των ταξιδιών ιδιαίτερα σκληρά, το 2020 τα έσοδα της Holidu αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με το 2019.

Η γερμανική Traveltech Holidu,  ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά marketplaces ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων, με την 83North να ηγείται και τους Prime Ventures, EQT ventures, Coparion, Senovo, Kees Koolen,  να συμμετέχουν, μεταξύ άλλων.

Η αποστολή της εταιρείας είναι να διευκολύνει την αναζήτηση και την κράτηση καταλυμάτων για διακοπές. Η Holidu δραστηριοποιείται σε 21 χώρες με τη μηχανή αναζήτησης που συνδυάζει περισσότερες από 15 εκατομμύρια προσφορές από περισσότερους από χίλιους ταξιδιωτικούς ιστότοπους και διαχειριστές ακινήτων, ενώ παράλληλα “τρέχει” το Bookiply, μια λύση λογισμικού και υπηρεσιών που βοηθά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να πετύχουν περισσότερες κρατήσεις με λιγότερη προσπάθεια.

Παρά την πανδημία που πλήττει τον κλάδο των ταξιδιών ιδιαίτερα σκληρά, το 2020 τα έσοδα της Holidu αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με το 2019. Επιπλέον, η επιχείρηση έγινε λειτουργικά κερδοφόρα. Μόνο τον Ιούλιο του 2020, περισσότεροι από 27 εκατομμύρια ταξιδιώτες χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο, καθιστώντας τον μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για ενοικιάσεις καταλυμάτων διακοπών παγκοσμίως. Επίσης, το Bookiply επέκτεινε σημαντικά την πελατειακή του.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Holidu να επιταχύνει περαιτέρω και τα δύο εγχειρήματά της, την κερδοφόρα ανάπτυξη της μηχανής αναζήτησης και την επέκταση της λογισμικού του Bookiply. Η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει την ομάδα της και να επενδύσει σε νέες συνεργασίες, για να καλύψει καλύτερα την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει. Για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σε περιφερειακούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων, η εταιρεία προχωρά επίσης στο άνοιγμα περαιτέρω γραφείων του Bookiply σε όλη την Ευρώπη, με τις πληροφορίες του Startupper να αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στα σχέδια αυτά. 

Ο Johannes Siebers, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Holidu, δήλωσε με αφορμή τη χρηματοδότηση: «Η επιθυμία να ταξιδέψουμε ξανά είναι τεράστια και οι ενοικιάσεις καταλυμάτων είναι απόλυτα κατάλληλες για να εξυπηρετήσουν την ανάκαμψη (του τουρισμού). Παρά τα συνεχιζόμενα lockdowns, οι κρατήσεις μας το 2021 είναι ήδη σημαντικά υψηλότερες από τα επίπεδα πριν από την πανδημία του 2019 και αναμένουμε τη ζήτηση να αυξηθεί αυτό το καλοκαίρι. ”

Σημειώνεται ότι η τελευταία μεγάλη χρηματοδότηση της Holidu είχε ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019, με επικεφαλής την Prime Ventures. Τότε, ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, Principal του VC, είχε σχολιάσει: “Η Holidu έχει αναπτύξει προϊόντα που αγαπούν οι χρήστες και στις δύο πλευρές της αγοράς. Εντυπωσιαστήκαμε από την τεχνολογία και την προσοχή που δίνει η ομάδα στον πελάτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί της για την περαιτέρω κλιμάκωση της επιχείρησης”,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις